Πέντε μήνες απαγόρευσης εισόδου στον Μαρινάκη, για «σκάνδαλο» κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό

Για το επεισόδιο με τον Σιδηρόπουλο, το Πειθαρχικό όργανο ανακοίνωσε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης τιμωρήθηκε με πέντε μήνες απαγόρευση εισόδου - Μαζί και πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Για «σκάνδαλο του πρωτοδίκη Μάρκου», λένε στον Ολυμπιακό.

Πέντε μήνες απαγόρευσης εισόδου στον Μαρινάκη, για «σκάνδαλο» κάνουν λόγο στον Ολυμπιακό

To Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο, αποφάσισε να τιμωρήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη με απαγόρευση εισόδου για πέντε μήνες. Επίσης, και με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. Αυτό συνέβη για το επεισόδιο με τον Σιδηρόπουλο.

Να τονίσουμε βέβαια πως ο Πρωτοδικης Μάρκου που επέβαλε την ποινή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν αυτός που είχε πει πριν δύο χρόνια να συνεχιστεί το ματς με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μολονότι είχαν φτάσει με μαχαίρια έως τον πάγκο οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Η εφέσεων τότε είχε πει τελικά να μην ολοκληρωθεί το ντέρμπι. Επίσης ήταν ο ίδιος δικαστής που έριξε έξι μήνες στον Δημήτρη Μελισσανίδη που είχε πιάσει από τα γεννητικά όργανα έναν Πορτογάλο διαιτητή σε ματς με τον Άρη.

Ο Μαρινάκης είχε κληθεί για εξύβριση, αλλά σύμφωνα με τα όσα έλεγαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που χαρακτήριζαν «σκάνδαλο» την απόφαση, ο δικαστής Μάρκου έβαλε στην ίδια ζυγαριά τη βιαιοπραγία του Μελισσανίδη με την εξύβριση του Μαρινάκη.

Μάλιστα σε δέκα ανάλογες περιπτώσεις εξύβρισης φέτος, η ανώτατη ποινή ήταν 15 μέρες απαγόρευσης στα αποδυτήρια και όχι γενικώς στα γήπεδα. Είναι αυτονόητο ότι θα ασκηθεί έφεση και στο λιμάνι πιστεύουν ότι ο Μαρινάκης θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό και θα τιμωρηθεί για εξύβριση, καθώς ο Σιδηρόπουλος δεν έγραψε πουθενά στο φύλλο αγώνα για οποιαδήποτε επαφή με τον Μαρινάκη. Έκανε λόγο μόνο για εξύβριση.

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:

Α/ ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ε. Μαρινάκης (Πρόεδρος – Μεγαλομέτοχος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/02/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 21/02/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/96/1/12-ιθ από 23/02/2021 Έκθεση της Αστυνομίας»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. E. Μαρινάκη συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για πέντε (5) μήνες και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.