Το διπλό κίνητρο του Ελ Αραμπί

Για την επόμενη εβδομάδα ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ξέρει καλά ότι θα πρέπει να θυμηθεί τον περσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ. Ο Μαροκινός άσος έχει και πιο άμεσα κίνητρα. Με Βόλο (αν παίξει) και με Άρη. 

Το διπλό κίνητρο του Ελ Αραμπί

Κάθε παίκτης του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για τα μεγάλα ματς με την Άρσεναλ στις 11 και 18 Μαρτίου για το Europa League με στόχο την επανάληψη του περσινού θριάμβου εναντίον της αγγλικής ομάδας. Προφανώς και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έγινε πέρυσι ο ήρωας της πρόκρισης με το γκολ στο Emirates.

Ο Μαροκινός γκολτζής του Ολυμπιακού έχει, όμως, πιο άμεσα... ενδιαφέροντα. Για τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Διότι στη Super League οι προσεχείς αντίπαλοι είναι οι... αγαπημένες ομάδες του Ελ Αραμπί στο σκοράρισμα, ενώ στο Κύπελλο και στον αγώνα με τον Άρη υπάρχει και προσωπικός στόχος πέραν αυτού της πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα (19.30) στον Βόλο με την τοπική ομάδα, στην οποία ο Ελ Αραμπί έχει βάλει 4 τέρματα στη θητεία του στην πειραϊκή ομάδα. Και την προσεχή Κυριακή (7/3) με την Λαμία στο Φάληρο, κόντρα στην οποία έχει πετύχει 5 γκολ! Αν παίξει με τον Βόλο, ο Μαροκινός μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τον καλύτερο απολογισμό του απέναντι σε μια συγκεκριμένη ελληνική ομάδα. Και να ξανακάνει ρεκόρ την Κυριακή!

Οι «αγαπημένες» ομάδες του Γιουσέφ είναι η Λαμία (5 γκολ), ο Βόλος και ο Παναιτωλικός (από 4). Έχει βάλει 3 γκολ σε: ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Αστέρα, Λάρισα και Ατρόμητο. Από 2 γκολ σε ΠΑΟΚ, Άρη και Πανιώνιο. Και έχει σκοράρει μία φορά με ΠΑΣ, ΟΦΗ και Ξάνθη. Σε 14 διαφορετικές ελληνικές ομάδες, δηλαδή, ενώ από αυτές που μετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα δεν έχει σκοράρει μόνο με τον Απόλλωνα.

Όσον αφορά στον επαναληπτικό της Πέμπτης (4/3) με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σίγουρα θα είναι στο αρχικό σχήμα, ο Ελ Αραμπί θα προσπαθήσει να βάλει γκολ για πρώτη φορά στο ελληνικό Κύπελλο! Είχε παίξει πέρυσι κάποια ματς βασικός (και είχε χάσει πέναλτι στον τελικό με την ΑΕΚ), ενώ φέτος αγωνίστηκε ελάχιστα ως αλλαγή στο πρώτο ματς με τον Άρη. Θα είναι ιδανικό για τον Μαροκινό να συνδυάσει την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά, με το πρώτο δικό του γκολ στη σεζόν.

Και την επόμενη εβδομάδα, η Άρσεναλ...