Η Μίλαν, ο Ολυμπιακός και το «ξέσπασμα» Μπεν, Κατάι

Η Μίλαν παραλίγο να αποκλειστεί ξανά από το Europa League από... Ολυμπιακό, με τον Μπεν να σκοράρει και τον Κατάι να χάνει σπάνια ευκαιρία. Οι δύο άσοι του Ερυθρού Αστέρα ξέσπασαν σήμερα (28/2) επί της Πρόλετερ. 

Η Μίλαν, ο Ολυμπιακός και το «ξέσπασμα» Μπεν, Κατάι

Πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε την περασμένη Πέμπτη (25/2) ο Ερυθρός Αστέρας εναντίον της Μίλαν και παρά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Βελιγράδι και το προβάδισμα των Ιταλών στον επαναληπτικό, λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη ανατροπή με «ερυθρόλευκο» χρώμα. Όχι μόνο του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και του Ολυμπιακού! Ο οποίος το ίδιος βράδυ πανηγύριζε το δικό του θρίαμβο στην Ολλανδία.

Δυο χρόνια μετά τον αποκλεισμό της από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με το 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» να βγάζει έξω τη μεγάλη ιταλική ομάδα, η Μίλαν δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ελ Φαρντού Μπεν, με τους Σέρβους να χάνουν δύο απίστευτες ευκαιρίες στο τέλος. Τη μία με έναν άλλο πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν πρωταγωνιστή του Αστέρα, τον Αλεκσάνταρ Κατάι, ο οποίος έκανε λάθος ενέργεια μόνος του στην περιοχή της Μίλαν και δεν μπόρεσε να κάνει το 1-2.

Λίγες μέρες αργότερα, οι δύο τους ήταν και πάλι από τους κορυφαίους της ομάδας τους στο πρωτάθλημα, στο Ερυθρός Αστέρας-Πρόλετερ 4-0 (28/2). Με τον Μπεν να πετυχαίνει το τρίτο γκολ και τον Κατάι το τέταρτο. Και τους Σέρβους να χαριτολογούν λέγοντας ότι ο Κατάι το έβαλε στο φινάλε σε λάθος παιχνίδι!

Ο 31χρονος Μπεν έχει πετύχει φέτος 12 γκολ και έχει δώσει 8 ασίστ, ενώ ο 30χρονος Κατάι έχει 11 γκολ και 5 ασίστ! Δυο παίκτες που θα μπορούσαν να είχαν δώσει περισσότερα και στον Ολυμπιακό, κάτι που για διάφορους λόγους δεν έγινε...