Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Ο καθοριστικός Χασάν και οι συμπαραστάτες της πρόκρισης

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη γλυκιά ήττα από την Αίντχόφεν που έφερε την ελληνική ομάδα στους «16» του Europa League. 

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1: Ο καθοριστικός Χασάν και οι συμπαραστάτες της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την Αϊντχόφεν, αλλά με το 4-2 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League. Ο άνθρωπος του αγώνα ήταν ασφαλώς ο Αχμέντ Χασάν, με το γκολ στο τέλος, αλλά γενικά στο δεύτερο μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε πολλά από πολλούς, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο.

ΖΟΣΕ ΣΑ: Είχε ευθύνη στη φάση του πρώτου γκολ, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο δεύτερο. Στην επανάληψη ήταν πολύ ψύχραιμος όποτε χρειάστηκε και συνέβαλλε ώστε να διατηρηθεί το σκορ σε επίπεδο που χρειαζόταν ένα γκολ για την πρόκριση.

ΚΕΝΙ ΛΑΛΑ: Δεν είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση παρόλο που προσπάθησε να περιορίσει τον Μαξ και να προσφέρει επιθετικά. Στο δεύτερο βοήθησε λίγο, ενώ θα μπορούσε να είχε σουτάρει καλύτερα μετά το δοκάρι του Καμαρά.

ΟΛΕΓΚ ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ: Ούτε ο Μολδαβός κατάφερε επιθετικά να συνεισφέρει, παρά τα πολλά ανεβάσματα που είχε στο δεύτερο μέρος. Ήταν, όμως, μέσα στη φάση του γκολ, ενώ το πάλεψε ιδιαίτερα πίσω με δύσκολες συνθήκες, ειδικά στο πρώτο μέρος.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ: Είχε λάθος τοποθέτηση στο πρώτο γκολ της Αίντχόφεν, αφού δεν κατάλαβε από πού ήρθε ο Ζαχάβι και του πήρε την κεφαλιά. Στην επανάληψη ήταν εξαιρετικός, ενώ σε δύο περιπτώσεις έκοψε καθοριστικά και αρχοντικά τις επελάσεις του Μάλεν.

ΟΥΣΕΙΝΟΥ ΜΠΑ: Επίσης πάρα πολύ βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και στο πρώτο είχε μια καθοριστική προβολή. Στην επανάληψη, όμως, είχε έξοχα κοψίματα και αρκετές προωθήσεις όποτε έβρισκε χώρο.

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ: Αρκετά προβλήματα στο πρώτο μέρος, όπως όλη η ομάδα, μεγάλη βελτίωση στην επανάληψη και καθοδηγητής των επιθέσεων από τον άξονα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν ήταν καλή η εμφάνισή του, αντιμετώπισε δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα ώστε ο Ολυμπιακός να παίξει με πιο επιθετικό σύστημα

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Έδωσε μεγάλες μάχες στο κακό πρώτο μέρος της ομάδας, αλλά στην επανάληψη ήταν εκθαμβωτικός με την απόδοσή του. Είχε το δοκάρι, από τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις, έκανε κούρσες, είχε μαρκαρίσματα, έκανε τα πάντα. Συνολικά ο κορυφαίος.

ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Ζήτησε πολλές μπάλες στο διάστημα της συμμετοχής του, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ούτε απειλητικός ούτε καθοριστικός. Δεν είχε και καλές εκτελέσεις στα στημένα. Έδωσε τις μάχες του, αλλά ο Μαρτίνς ήθελε κάτι διαφορετικό με το σκορ στο 0-2 και τον άλλαξε.

ΜΠΡΟΥΜΑ: Ορισμένες ενέργειές του έδειξαν τη μεγάλη κλάση του, με κυριότερη το μπάσιμο και τη σέντρα στο δοκάρι του Καμαρά. Ενώ κέρδισε το φάουλ στο δοκάρι του Φορτούνη. Ήταν καλός κατά διαστήματα, βοήθησε όσο μπορούσε και ανασταλτικά. Στα αρνητικά του η κακή επιλογή σε μια πάσα του με δύο παίκτες να περιμένουν κάτι εντελώς διαφορετικό στην αντίπαλη περιοχή.

ΓΙΟΥΣΕΦ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Στο πρώτο μέρος είχε μόνο μια τελική, με την κεφαλιά στο ξεκίνημα. Δεν έφτανε καθόλου η μπάλα σε αυτόν και αναγκαζόταν να γυρίσει. Έκανε το φάουλ στον Μποσκαλί στο δεύτερο γκολ της Αϊντχόφεν, αλλά ο αμυντικός των γηπεδούχων είχε διασχίσει όλο το γήπεδο και κάποιος έπρεπε να τον μαρκάρει πολύ νωρίτερα. Στην επανάληψη ήταν μόνιμος κίνδυνος, ενώ έκανε εξαιρετική κεφαλιά στη φάση του γκολ, με τον Εμβογκό να αποκρούει εντυπωσιακά πριν έρθει ο Χασάν.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΎΝΗΣ: Ξεκίνησε πολύ καλά όταν μπήκε αλλαγή και πήγε να σηκώσει όλη την ομάδα. Στη συνέχεια έμεινε για ώρα χωρίς καλές προσπάθειες, αλλά στο τέλος έγινε και πάλι ηγέτης. με το δοκάρι και τη συμμετοχή του στη φάση του γκολ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Προσπάθησε πολύ να σταματήσει την επιθετική δράση του Ντάμφρις και τα κατάφερε. Δεν ήταν το ίδιο καλός επιθετικά, αλλά σίγουρα η συμμετοχή του βοήθησε την ομάδα να πάρει τα πάνω της.

ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ: Ο πολυτιμότερος παίκτης, ο άνθρωπος της πρόκρισης, ο χρυσός σκόρερ. Ο Αιγύπτιος έπεσε με ταχύτητα και αυτοθυσία στη φάση, προλαβαίνοντας το πλονζόν του γκολκίπερ. Ό,τι και να έχει γίνει, αυτή η βραδιά θα μείνει ως η κορυφαία στην παρουσία του παίκτη στον Ολυμπιακό. Και δεν έχει βάλει λίγα γκολ στο τέλος που έδωσαν νίκες. Τώρα έδωσαν πρόκριση...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Δεν απέφυγε λάθη, αλλά μπήκε σε ένα σημείο που η μπάλα έκαιγε. Και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει. Είχε πολλή ενέργεια, έδωσε πράγματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και απέδειξε πάλι ότι είναι μπακ για βασικός στον Ολυμπιακό.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στις καθυστερήσεις για να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας και πρόλαβε να κάνει μια καλή απόκρουση.