Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά έχει πάρει «σβάρνα» την PSV!

Η πρώτη του επίσκεψη στο Philis Stadion δεν ήταν καλή, αλλά έκτοτε ο Ματιέ Βαλμπουενά «τσακίζει» την Αϊντχόφεν. Και πάει για το «5 στα 5» με τον Ολυμπιακό

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά έχει πάρει «σβάρνα» την PSV!

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στη μάχη του Ολυμπιακού για να ολοκληρώσει ό,τι «έχτισε» στον Πειραιά την περασμένη εβδομάδα και να πανηγυρίσει την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, θα είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος άσος ετοιμάζεται για την τρίτη επίσκεψη της καριέρας του στο Philips Stadion, με στόχο να «πληγώσει» την PSV, όπως είχε κάνει πριν από επτά χρόνια ως παίκτης της Ντιναμό Μόσχας. Και φυσικά να μην έχει το αποτέλεσμα της πρώτης του παρουσίας εκεί, όταν είχε χάσει με 2-0 με τη φανέλα της Μαρσέιγ, σε μια ήττα πάντως που είχε ηχηρή απάντηση στη συνέχεια.

Ο Βαλμπουενά έπειτα από εκείνη την ήττα για το Champions League, στις 22 Οκτώβρη του 2008, (είχε μπει αλλαγή στο 73΄στη θέση του Μπεν Αρφά), έχει αντιμετωπίσει άλλες τέσσερις φορές την Αϊντχόφεν και την έχει νικήσει σε όλες! Απόψε (25/2-22.00) αρκεί απλά η πρόκριση!

Στο Champions League εκείνης της σεζόν, στις αρχές Νοέμβρη του 2008, η Μαρσέιγ είχε επικρατήσει 3-0 της Αϊντχόφεν, με τον Ματιέ να μπαίνει αλλαγή πάλι προς το τέλος. Το εντυπωσιακό είναι ότι παίρνοντας την τρίτη θέση του γκρουπ, η Μαρσέιγ με τον Ματιέ βασικό είχε πάει στα νοκ άουτ του Κυπέλλου UEFA και είχε αποκλείσει δύο ολλανδικές ομάδες (την Τβέντε στα πέναλτι και τον Άγιαξ στην παράταση!), φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά όπου έμεινε έξω με δύο ήττες από την Σαχτάρ.

Ο Βαλμπουενά έπαιξε ξανά εναντίον της Αίντχόφεν το 2014, με τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας στον όμιλο του Europa League (στο ίδιο γκρουπ ήταν και ο Παναθηναϊκός). Στη Ρωσία η Ντιναμό είχε νικήσει 1-0 και στην έδρα της PSV επικράτησε πάλι με 1-0, με το γκολ στο τελευταίο λεπτό και τον Βαλμπουενά βασικό και πρωταγωνιστή μέχρι το φινάλε.

Βάζοντας και το πρόσφατο 4-2 στο «Καραϊσκάκης», βλέπουμε ότι ο Ματιέ έχει τέσσερις νίκες με αντίπαλο την PSV μετά το 0-2 της πρώτης του «κόντρας» με την ολλανδική ομάδα. Και συνολικό σκορ 9-2! Με τις δύο προηγούμενες φορές να έχει προκριθεί εναντίον της από τις φάσεις των ομίλων. Και τώρα να επιχειρεί το ίδιο σε νοκ άουτ αναμετρήσεις!

Πολύ κοντά σε μια μεγάλη διάκριση, σε συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είχε φτάσει ο Γάλλος άσος απέναντι σε ολλανδική ομάδα, αλλά τότε είχε αποκλειστεί. Ήταν το 2017, όταν η Λιόν αντιμετώπισε τον Άγιαξ στην ημιτελική φάση του Europa League. Στο Άμστερνταμ ο Βαλμπουενά είχε σκοράρει αλλά η Λιόν έχασε με 4-1 και στον επαναληπτικό, παρά τη μεγάλη προσπάθεια ανατροπής, η νίκη της με 3-1 δεν έφτασε…

Έχει, λοιπόν, μεγάλο παρελθόν απέναντι σε Ολλανδούς ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Συνήθως με προκρίσεις. Μπροστά του είναι ακόμη μία και θα κάνει το παν για τα καταφέρει…