Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Ο πιο «φρέσκος» από ποτέ Ελ Αραμπί!

Η διαχείριση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί τον Φεβρουάριο μπορεί να οδηγήσει σε χαριστική βολή του Ολυμπιακού στην Αϊντχόφεν. Πώς τον ετοίμασε για τα δύσκολα ο Μαρτίνς. 

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Ο πιο «φρέσκος» από ποτέ Ελ Αραμπί!

Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στα τέλη του περασμένου μήνα και το 3-0 που έφερε τον Ολυμπιακό πολύ μπροστά στη μάχη του τίτλου, ο βασικός «ερυθρόλευκος» που ξεκουράστηκε περισσότερο από κάθε άλλον ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ειδική διαχείριση στον Μαροκινό γκολτζή της ομάδας, τον χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα μόνο σε δύο αγώνες (με ΟΦΗ για το πρωτάθλημα και PSV για το Europa League), έτσι ώστε να τον έχει σε πολύ καλή κατάσταση και δίχως προβλήματα κόπωσης στα δύσκολα της Ευρώπης, στα play off της Super League και στην τελική ευθεία του Κυπέλλου.

Ο Ελ Αραμπί κατάφερε να σκοράρει και στις δύο αυτές αναμετρήσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε από την αρχή, ενώ στα δύο ματς που μπήκε ως αλλαγή (με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και Άρη για το Κύπελλο) πέτυχε άλλο ένα τέρμα. Σε λίγο χρόνο συμμετοχής τον Φεβρουάριο, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία διετία, έβαλε τρία γκολ! Και τώρα στη ρεβάνς της Ολλανδίας είναι «φρέσκος» και φουριόζος!

Πώς διαχειρίστηκε τον τελευταίο μήνα ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ελ Αραμπί; Μετά το 3-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (27/1), τον κράτησε τον πάγκο στο ματς με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη (31/1), τον έβαλε για 70΄στο ματς με τον ΟΦΗ (με τον Μαροκινό να σκοράρει), τον πέρασε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου αγώνα με τον Άρη για το Κύπελλο, τον χρησιμοποίησε για 35 λεπτά στη Λεωφόρο (με τη μείωση του σκορ από το δικό του τέρμα), τον είχε βασικό στο πρώτο ματς με την PSV με τον Γιουσέφ πάλι να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα και τον κράτησε στον πάγκο στην αναμέτρηση με τον Άρη για το Κύπελλο. Πολύ μικρή συμμετοχή για έναν παίκτη που σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχε χάσει μόνο το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό λόγω του προβλήματος με τον κορονοϊό.

Ο Ελ Αραμπί δεν σκόραρε στον όμιλο του φετινού Champions League, αλλά επέστρεψε στα γκολ στην Ευρώπη (μετά από εκείνο με την Ομόνοια στα προκριματικά) στο πρώτο ματς με τους Ολλανδούς. Και σκοπός του είναι ξεκάθαρα να συνεχίσει να σκοράρει. Όπως έκανε και πέρυσι στα νοκ άουτ του Europa League τόσο με το ιστορικό γκολ επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο όσο και εναντίον της Γουλβς στο Φάληρο.