Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Πάντα χάνουν με Τουρπέν οι Ολλανδοί στο Europa League!

Η αρνητική παράδοση των ολλανδικών ομάδων με τον Κλεμάν Τουρπέν στο Europa League ενόψει του Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός. Και το «σημάδι» της πρόκρισης με τον Γάλλο ρέφερι. 

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Πάντα χάνουν με Τουρπέν οι Ολλανδοί στο Europa League!

Ο Γάλλος διαιτητής Κλεμάν Τουρπέν που θα διευθύνει το βράδυ της Πέμπτης (25/2) τον επαναληπτικό της Αϊντχόφεν με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στη μνήμη των ανθρώπων της ελληνικής ομάδας για το περσινό Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 και τη (δίκαιη) αποβολή του Ρούμπεν Σεμέδο από το 30΄. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με δέκα παίκτες, με τον Ελ Αραμπί, αλλά ισοφαρίστηκε και εν τέλει αποκλείστηκε με μια πολύ χειρότερη διαιτησία (και δικά του λάθη) στον επαναληπτικό της Αγγλίας.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, το παρελθόν του Τουρπέν με τις ολλανδικές ομάδες στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις στις οποίες ο Γάλλος διαιτητής συμμετέχει εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Είναι πολύ θετικό ότι στο Europa League οι Ολλανδοί πάντοτε είχαν ήττες με τον συγκεκριμένο ρέφερι! Το 2013 Κράσνονταρ-Φέγενορντ 1-0, το 2014 Άγιαξ-Σάλτσμπουργκ 0-3 και το 2015 Φέγενορντ-Ρόμα 1-2.

Από κει και πέρα σε όλα (έξι) ματς στα οποία ο Τουρπέν έχει «σφυρίξει» αγώνες ολλανδικών ομάδων (συλλόγων ή Εθνικής) δεν υπάρχει άλλη ήττα. Στο Champions League ή σε άλλες διοργανώσεις. Ανάμεσά τους και ένα Ροστόφ-Αϊντχόφεν 2-2, το μοναδικό ματς στο οποίο έχει παίξει την αντίπαλο του Ολυμπιακού.

Και κάτι άλλο εξίσου περίεργο. Στα τελευταία 30 ματς που έχει διευθύνει ο Τουρπέν, μόνο μία φορά έχει σημειωθεί σκορ με το οποίο θα αποκλειόταν η ελληνική ομάδα! Το Λάτσιο-Ντόρτμουντ 3-1 τον Οκτώβρη του 2020. Και σε δύο άλλες περιπτώσεις έχει φέρει αποτέλεσμα παράτασης, δηλαδή 4-2! Στο Παρί-Λιόν για το γαλλικό πρωτάθλημα και στο Γιουνγκ Μπόις-Σερβέτ για το ελβετικό. Πάλι μέσα στο 2020. Στα υπόλοιπα 27 παιχνίδια είτε έχει «μικρές» σε σκορ νίκες γηπεδούχων (στο ένα γκολ), είτε ισοπαλίες, είτε «διπλά»! Μακάρι να συνεχίσει αυτή την παράδοση και στο Philips Stadion.