Ολυμπιακός: Κόντρα στην παράδοση για το πρώτο γκολ στην Ολλανδία

Σε αυτή την άμυνα της PSV ο Ολυμπιακός μπορεί να σκοράρει και στον επαναληπτικό, όμως αν συμβεί αυτό θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, σε ματς των Πειραιωτών στην Ολλανδία! 

Ολυμπιακός: Κόντρα στην παράδοση για το πρώτο γκολ στην Ολλανδία

Η πλειονότητα των φίλων του Ολυμπιακού και του ποδοσφαίρου θεωρούν ότι στη ρεβάνς με την Αϊντχόφεν η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να φτάσει στην επίτευξη τουλάχιστον ενός τέρματος και να διευκολύνει έτσι ακόμη περισσότερο την προσπάθεια για την ολοκλήρωση της πρόκρισης στους «16» του Europa League.

Κι αυτό είναι λογικό, από τη στιγμή που το συγκρότημα του Ρότζερ Σμιντ παρουσιάζει πολύ μεγάλες αδυναμίες στην οπισθοφυλακή και δέχεται με ευκολία τέρμα ή τέρματα στους αγώνες του. Τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και στις εγχώριες. Άλλωστε όταν ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τέσσερα γκολ στο συγκεκριμένο αντίπαλο πριν από μία εβδομάδα, γιατί να μην αισιοδοξεί ότι μπορεί να σκοράρει μία ή και δύο φορές στον επαναληπτικό.

Μόνο που αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για ιστορικό επίτευγμα! Πολύ απλά διότι ο Ολυμπιακός δεν έχει βάλει ούτε ένα γκολ στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις του επί ολλανδικού εδάφους για τις διοργανώσεις της UEFA. Με τρεις ήττες και δύο «λευκές» ισοπαλίες.

Το 1983 Άγιαξ-Ολυμπιακός 0-0 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Με τη μεγάλη πρόκριση στη ρεβάνς, με τα γκολ του Αναστόπουλου στην παράταση.

Το 1986 Άγιαξ-Ολυμπιακός 4-0 για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Το 1998 Άγιαξ-Ολυμπιακός 2-0 για το Champions League.

Το 2000 Χέρενφεν-Ολυμπιακός 1-0 για το Champions League.

Και το 2009 Άλκμααρ-Ολυμπιακός 0-0 επίσης για το Champions League.

Αν δεν σκοράρει ούτε τώρα η ελληνική ομάδα και πάρει την πρόκριση, μικρό το κακό. Αλλά επειδή λογικά ένα τουλάχιστον γκολ θα χρειαστεί, ας αποτελέσει αυτή η παράδοση ένα εξτρά κίνητρο για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Τον Ελ Αραμπί (φωτό) και τους υπόλοιπους...