UEFA D: Σχολή Διοικητικών στελεχών και προπονητών

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη διεξαγωγή σχολής διοικητικών στελεχών UEFA D.

UEFA D: Σχολή Διοικητικών στελεχών και προπονητών

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΠΟ

«Η Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης της ΕΠΟ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος grassroots – Play –Enjoy – Learn, διεξάγει τη σχολή διοικητικών στελεχών UEFA D για Grassroots Leaders σε συνεργασία με τις ΕΠΣ ανά την επικράτεια. Το πρόγραμμα της σχολής παρουσιάζεται και σε φοιτητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με βάση τις κατευθύνσεις της UEFA.

Στο πλαίσιο αυτό, η σχολή UEFA D ξεκίνησε στις 17.2.2021 για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με τη συμμετοχή πάνω από 45 φοιτητών και φοιτητριών. Η σχολή θα διεξαχθεί σε 2 διήμερα (17-18 και 24-25.2.2021) μέσα από διαδικασία online λόγω των συνθηκών που επικρατούν και των προληπτικών μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης ενάντια στην πανδημία.

Είναι σημαντικό να τονιστεί η αγαστή συνεργασία με το ΕΑΠ, όπως επίσης και με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (UEFA) για τη δημιουργία και πραγματοποίηση της σχολής UEFA D, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης διοικητικών στελεχών και προπονητών grassroots.

Ο Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ.Παπαχρήστος έκανε την ακόλουθη δήλωση για το παραπάνω:

«Η ΕΠΟ αποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση το αίτημα των φοιτητών του Μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών του ΕΑΠ για παρουσίαση της Σχολής UEFA D. Όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για την υλοποίηση προγραμμάτων που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι σήμερα, η σχολή UEFA D έχει διεξαχθεί σε 35 ΕΠΣ με τη συμμετοχή πάνω από 2000 διοικητικών στελεχών και προπονητών Grassroots. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (2020-2021) έχει διεξαχθεί στις ΕΠΣ Κορίνθου, Αχαΐας, Πιερίας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής.

Μέχρι τέλος της περιόδου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η σχολή και σε άλλες ΕΠΣ είτε μέσα από Online διαδικασία, είτε με φυσική παρουσία, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν».