PSVrousai, αυτό μετράει...

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναδεί δυνατό και υγιή τον Μάριο Βρουσάι και να αποκλείσει την Αϊντχόφεν. Τα υπόλοιπα είναι αυτή τη στιγμή άνευ σημασίας. 

PSVrousai, αυτό μετράει...

Δεν μπορεί να ασχοληθεί πάνω από μία ημέρα με τον αγώνα εναντίον του Άρη ο Ολυμπιακός. Ματς που δεν κατάφερε να προσθέσει στη συλλογή των φετινών τριπόντων του επειδή πίστεψε ότι αρκούσε το γκολ του Φορτούνη και επειδή οι Θεσσαλονικείς το πάλεψαν μέχρι το τέλος για να πάρουν το βαθμό που είχαν πολύ περισσότερη ανάγκη από τους δύο χαμένους των Πειραιωτών. Και στη μία φάση στην επανάληψη που μπόρεσαν να φτάσουν σε θέση βολής, πήραν πέναλτι, το αξιοποίησαν και απέσπασαν την ισοπαλία που σε μεγάλο βαθμό οφείλουν στην... Αϊντχόφεν. Στο ματς που προηγήθηκε και σε αυτό που έπεται.

Με τον Άρη ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά την επόμενη εβδομάδα. Στη ρεβάνς του Κυπέλλου. Τώρα δεν έχει χρόνο ούτε και αξία να το κάνει, για ένα παιχνίδι που όλοι περιμέναμε ότι θα είχε τέτοια μορφή για τους Πειραιώτες. Διαδικασίας. Δεν ήταν μακριά από να το συνδυάσουν με νίκη και διατήρηση του +14 από τον ΠΑΟΚ. Τελικά έγινε +12 από τον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει δηλαδή λόγος για να χαλάσει οτιδήποτε δεν πρέπει να χαλάσει ενόψει του αγώνα της χρονιάς. Μέχρι τον επόμενο, αν οριστικοποιηθεί την Πέμπτη (25/2) η πρόκριση επί της Αϊντχόφεν.

Πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό ακόμη και από αυτή την πρόκριση θα είναι να χάσει όσο το δυνατό λιγότερο μπορεί να γίνει τον Μάριο Βρουσάι (την Τρίτη θα κάνει αρθροσκόπηση για να αντιμετωπίσει τη ρήξη έσω μηνίσκου). Έναν από τους παίκτες του με τη μεγαλύτερη εξέλιξη στη φετινή σεζόν. Έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια προοπτική και με ικανότητες για πολύ σπουδαία καριέρα.

Ο τραυματισμός του σε φάση από το πουθενά είναι η μεγαλύτερη ζημιά για τους Πειραιώτες. Κι όχι βέβαια για το ματς με την PSV. Για όσα γενικότερα θα μπορούσε να προσφέρει στη συνέχεια της φετινής περιόδου σε όλες τις διοργανώσεις. Διότι είναι βέβαιο ότι μόλις γίνει καλά, όσο χρειαστεί για να συμβεί αυτό, ο Βρουσάι θα προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα του.

Μακάρι να περάσει ο Ολυμπιακός τους Ολλανδούς και να πανηγυρίσει μαζί με τον Μάριο αυτή την επιτυχία για την οποία και ο ίδιος έδωσε πάρα πολλά στο πρώτο παιχνίδι. Μακάρι να προχωρήσει κι άλλο στη συνέχεια στην Ευρώπη, όσο πιο μακριά γίνεται, η ομάδα του Βρουσάι. Και πάνω απ' όλα, μακάρι την ατυχία που είχε στη φάση της κακιάς στιγμής ο παίκτης του Ολυμπιακού να την αναπληρώσει με τύχη σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία και τη ζωή του.

Αυτό μετράει τώρα για τον Ολυμπιακό. Η υγεία των παικτών του και η επιτυχία στο μεγάλο στόχο της Ευρώπης. Το φετινό «παραμύθι» της Super League έχει τελειώσει από καιρό, όσο κι αν οι αντίπαλοι κάνουν τα πάντα για να βάζουν εμπόδια και να «ροκανίζουν» μια χαώδη απόσταση. Ας υπάρξει happy end και στα υπόλοιπα που συνεχίζουν πραγματικά να απασχολούν τον Ολυμπιακό...