Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1: Δεν την άφησε να «Χ»αρεί... (Highlights)

Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο Περιστέρι (Ακούνια 44΄), αλλά ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Αγκάγιεφ (76΄) και την κράτησε με απόσταση στην «ουρά» της βαθμολογίας. 

Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1: Δεν την άφησε να «Χ»αρεί... (Highlights)

Η ΑΕΛ έφτασε μια ανάσα από το τρίποντο-...ανάσα για την προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά ο Ατρόμητος βελτιώθηκε στην επανάληψη και με το τελικό 1-1 δεν την άφησε να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Ακούνια προς το τέλος του πρώτου μέρους (από σοβαρό λάθος του Μανδά), αλλά οι αλλαγές του Παντελίδη και ειδικά αυτή του σκόρερ Αγκάγιεφ ισορρόπησαν την κατάσταση στην επανάληψη.

Με τρεις στόπερ ξεκίνησε το ματς η ΑΕΛ, με συνέπεια ο Παντελίδης να αλλάξει γρήγορα το αρχικό πλάνο του και να προωθεί τους Κωτσόπουλο και Μανούσο στην περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ρυθμό, έχασαν σπουδαία ευκαιρία με σουτ του Στίφλερ στο 6΄και είχαν πείσμα σε κάθε προσπάθειά τους, αλλά όχι πάντα εύστοχες επιλογές, Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά με τον Μουνίθ μακριά από τους αμυντικούς χαφ, ενώ απείλησε μα μακρινά σουτ του Ισπανού και του Λάζαρου. Ο τελευταίος σέντραρε ωραία στο 31΄με τον Κωτσόπουλο να αστοχεί στην κεφαλιά, ενώ στο 33΄ο Μανδάς απέκρουσε το σουτ του Μπεν Χατίρα από καλή θέση. Η ΑΕΛ γενικά ήταν πιο επικίνδυνη με πολλή δουλειά από Νικολιά, Ακούνια, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 41΄καθώς δεν πρόλαβε στο άδειο τέρμα να κάνει την κεφαλιά στη σέντρα του Γιακιμόβσκι. Στο 44, όμως, από το αβίαστο λάθος του Μανδά που έδιωξε πάνω στον Μπεν Χατίρα, ο παίκτης της ΑΕΛ μπήκε στην περιοχή, πέρασε έστω και σκοντάφτοντας στον Ακούνια που εύκολα έγραψε το 0-1, καθώς είχε μόνο τον Στρούγγη στην εστία. Το γκολ μέτρησε μετά τον έλεγχο στο VAR καθώς δεν υπήρξε οφσάιντ.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος έπαιξε με διαφορετικό φορ και προσπάθησε με τον Εντομβίγι να απειλήσει περισσότερο, αλλά το κενό στο κέντρο παρέμενε. Η ΑΕΛ έχασε τον Μαξιμένκο στο 53΄με κάταγμα στη μύτη, ενώ συνέχισε να είναι επικίνδυνη όποτε έβγαινε στην επίθεση με Νικολιά και Μπεν Χατίρα. Ο Παντελίδης έκανε αλλαγές στη μεσαία γραμμή και ο Ατρόμητος με Αγκάγιεφ και Ραμπέγιο άρχισε να πιέζει περισσότερο και να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή της ΑΕΛ.

Στο 68΄όμως ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Ακούνια που σούταρε προς την εστία με τον Μανδά να κάνει σωτήρια επέμβαση. Ο Ατρόμητος είχε ευκαιρία στο 74΄με τον Κωτσόπουλο και στο 76΄ισοφάρισε με τον Αμίρ Αγκάγιεφ να σουτάρει υπέροχα στη γωνία του Νάγκι μέσα από την περιοχή μετά τη συρτή πάσα του Γκάλο. Μεγάλη ευκαιρία μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου δεν έγινε, με τον Ατρόμητο πιο άνετο και τη Λάρισα απογοητευμένη. Και στο 7λεπτο των καθυστερήσεων υπήρξε ένταση, αλλά καμία διαφοροποίηση...


Μικρογραφία

Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1

Γήπεδο: Περιστερίου

Σκόρερ: 44΄Ακούνια 0-1, 76΄Αγκάγιεφ 1-1

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: 18΄Στρούγγης, 94΄Μαυρομμάτης - 71΄Γιακιμόβσκι, 94΄Ακούνια, 98΄Ηλιάδης

Συνθέσεις

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Γκαλβάο, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Χαρίσης (74΄Ούμπιδες), Σάλομον, Μουνίθ (61΄Ραμπέγιο), Χριστοδουλόπουλος (61΄Αγκάγιεφ), Κωτσόπουλος (83΄Γιακουμάκης), Μανούσος (46΄Εντομβόνγι)

ΑΕΛ ( Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο (53΄λ.τ. Μιχαήλ), Ζίζιτς, Χουσίνο, Γιακιμόβσκι (71΄λ.τ. Καρανίκας), Γκράουρ, Κολομπίνο, Στίφλερ (60΄Μιλοσάβλιεβιτς), Μπεν Χατίρα (60΄Ηλιάδης), Ακούνια, Νικολιάς

Δείτε τα highlights του αγώνα