Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι για Ολυμπιακό και Άρη»

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 22ηςαγωνιστικής και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση πέναλτι στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, αλλά και στη φάση που «φωνάζει» ο Άρης.

Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι για Ολυμπιακό και Άρη»

Για το χέρι του Ανδρούτσου: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι στο χέρι του Ανδρούτσου, καθώς το χέρι είναι κοντά στο σώμα και όταν η μπάλα βρίσκει πάνω του, αυτό δεν έχει καταστεί αφύσικα μεγαλύτερο».

Για το μαρκάρισμα του Σένκεφελντ στον Χασάν: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος. Τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας στον άλλον».

Για το χέρι του Σανκαρέ σε φάουλ του Βαλμπουενά: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά, έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων του και όλη η ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχθηκε από τόσο κοντινή απόσταση».

Για το ακυρωθέν γκολ του Άρη: «Η ΚΕΔ είναι ευχαριστημένη με τις διαδικασίες που ακολούθησαν και τα σωστά σημεία αναφοράς των παικτών και της μπάλας που ελήφθησαν υπόψιν κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Πρόκειται για μια οριακή περίπτωση οφσάιντ και μια απόφαση που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς η τελική απόφαση να καταλογιστεί οφσάιντ είναι σωστή».

Για το πέναλτι που ζητάει ο Άρης: «Η ΚΕΔ θεωρεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι. Στην προσπάθειά του ο επιτιθέμενος να περάσει στον αμυνόμενο, προωθεί την μπάλα αρκετά μακριά μπροστά και κλωτσάει το πόδι του αμυνόμενου, το οποίο είχε αποσυρθεί από τη διεκδίκηση».

Για το πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ σε χέρι του Λιβάι Γκαρσία: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση πέναλτι, διότι οι βραχίονες του αμυνόμενου ποδοσφαιριστή ήταν εκτός του σώματός του, καθιστώντας το αφύσικα μεγαλύτερο όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Η μπάλα είχε ταξιδέψει από μεγάλη απόσταση και ο αμυνόμενος είχε χρόνο να μετακινήσει τα χέρια του από αυτή τη θέση».