Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Με οδηγό το παρελθόν!

Σε πέντε αγώνες με ολλανδικές ομάδες στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τέσσερις φορές! Και έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ! Ας το έχουμε στο μυαλό μας για το ματς απέναντι στην πανίσχυρη επιθετικά Αϊντχόφεν. 

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Με οδηγό το παρελθόν!

Μπορεί η PSV Αϊντχόφεν να είναι μία ομάδα με πανίσχυρη επιθετική γραμμή και έφεση στο γκολ, αλλά ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (18/2-19.55) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «32» του Europa League, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τον παράγοντα «παράδοση». Κι ο Ολυμπιακός, πέραν της δεδομένης καλής άμυνάς του (ασχέτως των προβλημάτων εσχάτως και της απογοητευτικής εικόνας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), έχει εξαιρετικό παρελθόν απέναντι στις ολλανδικές ομάδες στην Ευρώπη, όταν τις υποδέχεται για τις διοργανώσεις της UEFA. Ας μην υποτιμάμε αυτόν τον παράγοντα. Κι ας πρόκειται για το πρώτο ραντεβού του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στη μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία των δύο συλλόγων.

Σε πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Ολλανδούς στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μόλις ένα τέρμα! Αυτό από τον Βάουτερς (και μάλιστα στο 90΄) στο Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-1 για το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1986 (με το πρώτο ματς 4-0 για τους Ολλανδούς). Το γκολ για τον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς είχε πετύχει ο Καπουράνης.

Στα άλλα παιχνίδια του με ολλανδικές ομάδες ως γηπεδούχος, ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες και με την εστία του απαραβίαστη!

Το 1983 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ολυμπιακός-Άγιαξ 2-0 στη μεγάλη πρόκριση με τα γκολ του Αναστόπουλου στην παράταση.

Το 1998 Ολυμπιακός-Άγιαξ 1-0 για το Champions League με σκόρερ τον Αλεξανδρή.

Το 2000 για το Champions League Ολυμπιακός-Χέρενφεν 2-0 με τα γκολ του Τζιοβάνι.

Και το 2009, πάλι για την κορυφαία διοργάνωση, στο «Γ. Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 με σκόρερ τον Βασίλη Τοροσίδη που παραμένει στην ομάδα από άλλο πόστο πλέον!

Θα δούμε εάν θα επικρατήσει αυτή η παράδοση ή εκείνη που θέλει την Αϊντχόφεν να σκοράρει πάντα εναντίον των ελληνικών ομάδων (εντός κι εκτός έδρας), με εξαίρεση τον αγώνα της εναντίον της ΑΕΚ το 1992, όταν είχε ηττηθεί στην Αθήνα με 1-0.