Μάλεν, ο Νο 1 κίνδυνος για Ολυμπιακό

Παρά τα σκαμπανεβάσματα της Αϊντχόφεν, ο Ντόνιελ Μάλεν παραμένει on fire και είναι ο σημαντικότερος «πονοκέφαλος» για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Μάλεν, ο Νο 1 κίνδυνος για Ολυμπιακό

Έχει σκοράρει φέτος 21 φορές και έχει δώσει 7 ασίστ στους αγώνες της PSV σε όλες τις διοργανώσεις. Στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος που έβαλε γκολ, το έκανε από δύο φορές. Με την Σπάρτα Ρότερνταμ, την Τβέντε και την Ντεν Χάγκ.

Ο Ντόνιελ Μάλεν εξακολουθεί να είναι ανεπηρέαστος από την γενικότερη εικόνα προβληματισμού της PSV λίγο πριν από τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό (18/2-19.55) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «32» του Europa League. Και να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για την άμυνα της ελληνικής ομάδας, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να υποτιμηθεί ο Ισραηλινός Ζαχάβι που επίσης είναι πολύ επικίνδυνος και παραγωγικός (8 γκολ, 3 ασίστ) ή οι εξτρέμ που θα χρησιμοποιήσει ο Ρότζερ Σμίντ, με βασικό στόχο να σκοράρει στην έδρα του Ολυμπιακού. Και να κάνει πιο βατό για την ομάδα του το στόχο της πρόκρισης.

Ο 22χρονος Μάλεν που έχει πάνω από 50 συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και έχει παίξει ήδη σε 6 αγώνες των «Οράνιε» (έβαλε γκολ στο εκτός έδρας 4-2 με την Γερμανία το καλοκαίρι του 2019) είχε σκοράρει και εναντίον του ΠΑΟΚ στο φετινό 3-2 για τον όμιλο του Europa League, ενώ γενικά έχει πετύχει φέτος αρκετά γκολ στην Ευρώπη (τρία στην Ομόνοια, ένα στη Γρανάδα, αλλά και στα προκριματικά της διοργάνωσης).

Το πλάνο αντιμετώπισής του είναι ήδη σε μελέτη από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς, με σαφείς οδηγίες για προσοχή στις κινήσεις του όχι μόνο από τους στόπερ Παπασταθόπουλο και Μπα, αλλά και από τους μπακ που θα παίξουν για τον Ολυμπιακού, καθώς ο Μάλεν αρέσκεται να αγωνίζεται και στα πλάγια, κάνοντας από εκεί τις προσπάθειές του.

Ο Ολυμπιακός δεν τα πήγε καλά ανασταλτικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα έχει μπροστά του ένα άλλο ματς, πολύ πιο σημαντικό. Κι εκεί χρειάζεται υπερβάσεις απόδοσης απ' όλους τους παίκτες του. Τόσο για την εξουδετέρωση του Μάλεν και των άλλων επιθετικών της ολλανδικής ομάδας, όσο και για την αξιοποίηση των δικών της μεγάλων αμυντικών αδυναμιών.