Ο Παναθηναϊκός μειδιά και με τη «Μήδεια»

Θύματα της «κακοκαιρίας», που ενέσκηψε την 22η αγωνιστική στο πρωτάθλημα, έπεσαν ο Ολυμπιακός και ο Άρης. Εκείνος που μειδιά παρά τη «Μήδεια» είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του μέσα στο 2021, φτάνοντας δυο βαθμούς από τη 2η θέση...

Ο Παναθηναϊκός μειδιά και με τη «Μήδεια»

Η επιστροφή στη Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Όπως και την τελευταία φορά (Οκτώβριο του 2017) που επισκέφθηκε το ιστορικό γήπεδο, έτσι και χθες γνώρισε την ήττα με 2-1. Μια ήττα που ήταν η πρώτη μετά από οκτώ αγώνες κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Ωστόσο, για να έρθει αυτή (και να χαθεί το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα), χρειάστηκε να γίνουν αρκετά λάθη και από αρκετούς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ο Μαρτίνς δεν παρέταξε την καλύτερη ενδεκάδα του, πιστεύοντας ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και με τις «ρεζέρβες», όπως έχει συμβεί τόσες φορές φέτος. Αλλά όλα τα ματς δεν είναι ίδια.

Ο Σα βρέθηκε στη χειρότερή του μέρα, «τρώγοντας» όρθιος το πρώτο γκολ και κάνοντας… δώρο το δεύτερο. Αντίθετα στην απέναντι πλευρά ο Σωκράτης Διούδης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σταματώντας ουκ ολίγες φορές τα σουτ των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός, μετά τον αιφνιδιασμό που δέχθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, αλλά αξιοποίησε μόνο μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, με πιο κραυγαλέες εκείνες του Ανδρούτσου και του Μασούρα.

Έχω την εντύπωση ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένοι πνευματικά για να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου παιχνιδιού και ο Μαρτίνς με τις επιλογές του δεν βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ήταν φανερό ότι ο αγώνας της Πέμπτης με την Αϊντχόφεν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ βάρυνε στη σκέψη περισσότερο από το ντέρμπι με τον «αιώνιο». Με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, αυτό επιτρέπεται. Αλλά και το γόητρο είναι γόητρο. Και μην ξεχνάμε ότι τα ρεκόρ καταγράφονται στην Ιστορία.

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες εκτός έδρας αποστολές, ο Άρης γύρισε στο σπίτι του, αλλά το βρήκε… κλειδωμένο. Τα κλειδιά είχε κλέψει ο Κρίστοφερ Κνετ, ο Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος με τις σωτήριες αποκρούσεις του επέτρεψε στον Παναιτωλικό να τσιμπήσει έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το «έπρεπε να χιονίσει για να δει άσπρη μέρα» επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση της αγρινιώτικης ομάδας, η οποία στην προηγούμενη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη πριν από δύο εβδομάδες είχε δεχτεί πέντε γκολ από τον ΠΑΟΚ!

Δύο ομάδες με ρεκόρ συναντήθηκαν στην Τρίπολη. Δεν γινόταν αλλιώς, έπρεπε το ένα να σπάσει. Ήταν τελικά το σερί έξι νικών του Αστέρα. Αντίθετα η Λαμία έμεινε αήττητη (0-0) για πέμπτο συνεχόμενο ματς. Δεν τρέχουν από τα μπατζάκια της οι βαθμοί, αλλά φασούλι το φασούλι το γεμίζει το σακούλι της η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Θέλει ψυχή αλλά και τύχη η επιχείρηση σωτηρίας. Είναι αλήθεια ότι η Λαμία είχε περίσσευμα και από τα δυο στο ματς με τον Αστέρα (δοκάρι Μπαράλες, ακυρωθέν γκολ Φερνάντεθ από VAR).

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ο καλύτερος, αλλά ο πιο ουσιαστικός. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά το Σάββατο στη Ριζούπολη, όπου ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε 2-1 του Ατρομήτου και πανηγύρισε τη δεύτερη μόλις νίκη του εκεί. Ήταν το καλύτερο δώρο για τον προπονητή του Γιώργο Παράσχο που πριν από την έναρξη του αγώνα βραβεύτηκε για τα 50 χρόνια του ως παίκτης και προπονητής, ένα ρεκόρ που θα ζήλευαν ακόμη και ξένοι συνάδελφοί του. Κι ενώ ο Απόλλων έχει χαράξει πορεία, ο Ατρόμητος στη μετά Κάναντι εποχή οδεύει χωρίς πυξίδα με μόνη βάρκα την ελπίδα…

H ελεύθερη πτώση του ΟΦΗ συνεχίστηκε και την 22η αγωνιστική. Με το 2-1 από τον Βόλο στο Ηράκλειο υπέστη την έκτη συνεχόμενη ήττα του και πλέον μπήκε για τα καλά σε περιπέτειες. Ξεκίνησε πολύ άσχημα τον αγώνα και πολύ γρήγορα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (0-2). Ξύπνησε στη συνέχεια, πέτυχε ένα γκολ (ενώ είχε και δύο δοκάρια), αλλά ο λάκκος που είχε πέσει ήταν πολύ βαθύς για να μπορέσει να βγει έξω. Με 36 γκολ παθητικό δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Αντίθετα ο Βόλος βλέπει ακόμη και την 6η θέση.

Στη Λάρισα… ματς δεν στεριώνει. Την περασμένη εβδομάδα δεν έγινε το ματς της ΑΕΛ με τη Λαμία καθώς λόγω οφειλής της ΠΑΕ είχαν ανακληθεί λίγες ώρες πριν δελτία ποδοσφαιριστών που ήταν δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα. Χθες δεν διεξήχθη ο αγώνας της ΑΕΛ με την ΑΕΚ γιατί το πυκνό χιόνι είχε καλύψει τον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ και ο διαιτητής Γκορτσίλας έδωσε ραντεβού στις δύο ομάδες για σήμερα την ίδια ώρα (17.15).