Αποτυχημένα… πειράματα με πρώην διεθνείς διαιτητές

Ο «μεγάλος έρωτας» που έχει ο Ιβάν Σαββίδης με τους πρώην διεθνείς διαιτητές δεν έχει προηγούμενο.

Αποτυχημένα… πειράματα με πρώην διεθνείς διαιτητές

Η… αυλή του τού έχει πιπιλίσει το μυαλό ότι επιβάλλεται να πληρώνει και να απασχολεί παλιούς ρέφερι για να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Φυσικά το μοντέλο αυτό δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά ο Ιβάν ούτε καν μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί γιατί οι άλλες ομάδες και οι άλλοι πρόεδροι τόσα χρόνια δεν ακολουθούν το παράδειγμά του.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με μία σειρά. Ποια ήταν τα έργα και οι ημέρες του πρώην διεθνούς ρέφερι Λούμπος Μίχελ στη θέση του αθλητικού διευθυντή στον «Δικέφαλο»; Ο Σλοβάκος πρώην διαιτητής στο περιβόητο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου του 2018 ήταν ο πρώτος που επιτέθηκε στον διαιτητή Κομίνη από τη Θεσπρωτία λέγοντάς του «You are finished», δηλαδή «τελείωσες», για να ακολουθήσει η εισβολή με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη. Ο Μίχελ υπέβαλε παραίτηση μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό των «κιτρινόμαυρων» από την Έστερσουντ και πολλοί του καταλογίζουν ευθύνες για τα… παλτά που φόρτωσε στον ΠΑΟΚ (του χρεώνεται η απόκτηση του Γάλλου Ντοριάν Λεβέκ).

Αργότερα ο Σαββίδης θέλησε να δοκιμάσει και με έναν Έλληνα πρώην διεθνή διαιτητή. Έτσι, ύστερα από την αποχώρηση του Παντελή Κωνσταντινίδη, που ακολούθησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου και παραιτήθηκε από τη θέση του τιμ μάνατζερ, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ όρισε στη θέση του τον Δημήτρη Σαραϊδάρη, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπευθύνου δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΠΑΟΚ. Μπορεί να έπαιρνε παχυλό μισθό στον «Δικέφαλο», όμως έχει στα αρνητικά του τη μεγάλη ιστορία με τα αθεώρητα δελτία υγείας στο ματς με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θύμισε σωματείο από τοπική ΕΠΣ και ο Σαραϊδάρης υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Τότε, μάλιστα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να μην κάνει ένσταση και χάρισε έτσι στον ΠΑΟΚ την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορία με τους διαιτητές συνεχίστηκε και επόμενο πρόσωπο ήταν ο Μάλαμας Τεβεκέλης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας. Ο Μάλαμας από πρώην διεθνής διαιτητής και μέλος της ΚΕΔ τον Αύγουστο του 2013 με προτροπή του Θόδωρου Ζαγοράκη και με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΟΚ. Η σχετική ανακοίνωση έκανε λόγο για χρέη ειδικού αναλυτή ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων υποδομής, αλλά στην πορεία ασχολήθηκε πολύ με τη διαιτησία και όχι μόνο.

Ακολουθεί ο πρώην διεθνής Τάσος Κάκος, ο οποίος προοριζόταν και αυτός για τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Όμως, οι οργανωμένοι οπαδοί αντιτάχθηκαν στην πρόσληψη του Κερκυραίου πρώην διαιτητή. Οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της ομάδας ξεκαθάρισαν στη διοίκηση πως δεν θέλουν τον Κάκο στον ΠΑΟΚ, καθώς θεωρούν πως θα δημιουργήσει προβλήματα στον σύλλογο. Τώρα ο πρώην διεθνής ρέφερι προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στο Open του Ιβάν Σαββίδη. Βέβαια, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, σε τηλεοπτική διαμάχη που είχε με τον Κάκο τον αποκάλεσε έμμισθο υπάλληλο.

Οι εμμονές του Ιβάν Σαββίδη με πρώην διαιτητές, τους οποίους όρισε σε διάφορα πόστα, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντίθετα, σε αρκετές περιπτώσεις, εξέθεσαν τον ίδιο και την ομάδα του ΠΑΟΚ ανεπανόρθωτα.