Η πτώση των «αετών» και η «πτήση» του Άρη

Αετοί χωρίς φτερά αποδείχθηκαν οι δύο «Δικέφαλοι» στην 21η αγωνιστική. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τρώνε τη σκόνη του Άρη και την ίδια στιγμή νιώθουν στον σβέρκο τους την καυτή ανάσα του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον από τη δεύτερη θέση και κάτω… έχουμε πρωτάθλημα. Στην τελευταία, δε, «μαλλιοτραβήγματα».

Η πτώση των «αετών» και η «πτήση» του Άρη

Ο Άρης στο ΟΑΚΑ νιώθει καλύτερα και από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Τέσσερις μήνες μετά τη νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού, σημείωσε άλλη μια σε αυτό το γήπεδο, υποτάσσοντας με 2-0 την ΑΕΚ. Με τη νίκη αυτή ισοφάρισε το ρεκόρ του που είναι επτά νίκες εκτός έδρας και παράλληλα πήρε εκδίκηση για την ήττα στο σπίτι του από την «Ένωση» πριν από τρεις εβδομάδες. Ο Ροζ στην αρχή και ο Σίλβα στις καθυστερήσεις υπέγραψαν το πιο βαρβάτο φετινό διπλό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με τη 12η νίκη του στο πρωτάθλημα χωρίς να δεχθεί γκολ ο Άρης αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι μια ομάδα με γερή άμυνα μπορεί να πάει μπροστά, ακόμη κι αν δεν πετάει φωτιές στην επίθεση. Σε αυτήν τη σύγκριση ο Μάντζιος δείχνει το δάχτυλο στον Πάμπλο Γκαρσία που μοιάζει μόνο για την επίθεση να νοιάζεται. Όσο για τον Χιμένεθ, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και μένει να φανεί πόσο προετοιμασμένος είναι για να τα αντιμετωπίσει.

Ποτέ ένα ματς-περίπατος του Ολυμπιακού δεν είχε τόσα γεγονότα όσα το χθεσινό με τον ΟΦΗ (3-0). Πέρα από τα τρία γκολ είδαμε: τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Μπρούμα, το ντεμπούτο του Παπασταθόπουλου, το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη (δεύτερη φορά), τις δυο ασίστ του Βαλμπουενά, το ρεκόρ του Εμβιλά (τρία γκολ δεν είχε σημειώσει ποτέ σε μια περίοδο κι ακόμη είμαστε στα μισά), ένα (ακόμη) γκολ του Ολυμπιακού που πήρε το VAR. Και τέλος είδαμε το… μεσαίο δάχτυλο του Σεμέδο προς τον Ελ Αραμπί...

Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα κλίμα βαρύ από τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την τραγωδία της Θύρας 7 και τον θάνατο των 20 φίλων του Ολυμπιακού και ενός της ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ, που είχε δέκα απουσίες, με την τελευταία -του Σολίς- να σημειώνεται λίγο πριν από τη σέντρα, ούτε αντίπαλος για προπόνηση δεν προσφερόταν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

O Aπόλλων δεν ήταν Παναιτωλικός (5-0). Αλλά ούτε κι ο ΠΑΟΚ ήταν ο ΠΑΟΚ της προηγούμενης αγωνιστικής. Πληρώνοντας την αστοχία του (έκανε πάνω από 15 τελικές) και τα ατομικά λάθη βρέθηκε στα πρόθυρα της πρώτης εντός έδρας ήττα του, η οποία θα ήταν γεγονός, αν ο Σβέριρ Ίνγκασον δεν σημείωνε στο 88’ το πέμπτο φετινό γκολ για να ισοφαρίσει σε 2-2. Μια βεβιασμένη (άλλη μια φέτος) ενέργεια του Καντουρί (πέναλτι) έβαλε ξανά τον Απόλλωνα στο παιχνίδι. Αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο την επιτυχία του Απόλλωνα, που σκιάστηκε στο τέλος από τον σοβαρό τραυματισμό του Βιτλή, γεγονός που έκανε τον Παράσχο να δηλώσει: «Χίλιες φορές να χάναμε το παιχνίδι και να ήταν το παιδί καλά!».

Ο Παναθηναϊκός έφερε τούμπα τα ρεκόρ του στο Περιστέρι. Ναι μεν η εστία του παραβιάστηκε και μάλιστα δυο φορές -για πρώτη φορά το 2021 και ύστερα από 7 αγώνες-, αλλά για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η ομάδα σκόραρε τρία γκολ! Διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να βουτήξει (3-2) το τρίποντο από τον Ατρόμητο που με νέο προπονητή τον Σάββα Παντελίδη εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένος σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια του.

Ένα λάθος με την ημερομηνία στην κάρτα υγείας του Σανκαρέ διορθώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο νεοαποκτηθείς Σενεγαλέζος όχι μόνο μπόρεσε να αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και να αναδειχθεί σε ήρωα του αγώνα, αφού ήταν αυτός που σκόραρε το νικητήριο γκολ! «Είναι ποδοσφαιριστές και όχι μάγοι για να κάνουν θαύματα» δήλωσε ο Μπόλονι για τα νέα αποκτήματα, αλλά το ένα το έκανε ήδη…

Mετά τον Παναθηναϊκό η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος είναι ο Αστέρας. Η νίκη (1-0) στον Βόλο ήταν η 6η συνεχόμενη για την ομάδα της Τρίπολης. Με αυτήν «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στα πλέι οφ και κοιτάζει ακόμη ψηλότερα. Το πρώτο «κανόνι» του, ο Αργεντινός Μπαράλες, σίγησε σε αυτό το ματς, αλλά «κροτάλισε» το «οπλοπολυβόλο» της διμοιρίας, ο Ισπανός Φερνάντεθ, που σημείωσε το τέταρτο φετινό του γκολ.

Τι έχουν και «ψοφούν» τα έρμα τα... ματς της ΑΕΛ με τη Λαμία μόνο ένας Θεός ξέρει. Το σαββατιάτικο αναβλήθηκε επειδή στην ενδεκάδα των «βυσσινί» υπήρχαν ποδοσφαιριστές τα δελτία των οποίων είχαν ανακληθεί λίγες ώρες πριν από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, λόγω μιας ληξιπρόθεσμης επιταγής της ΠΑΕ. Κατόπιν αυτού ο διαιτητής Αριστομένης Κουτσιαύτης δεν ξεκίνησε το ματς παραπέμποντας την υπόθεση στα δικαστικά όργανα. Την επανάληψή του υποστηρίζει η ΑΕΛ, για μηδενισμό φωνάζει η Λαμία. Και το ελληνικό πρωτάθλημα ζει ξανά μέρες δόξας.