Ο Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Στεφάνια και εκδήλωση μνήμης από όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού και εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Θύρας 7 στην τραγωδία της 8-2-1981 πριν από τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στον χώρο οι Β. Μαρινάκης, Π. Αγγελόπουλος, Μ. Κουντούρης.

Ο Ολυμπιακός τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Συμπλήρωση 40 ετών από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού με το χαμό 21 ανθρώπων στα σκαλοπάτια της Θύρας 7, μετά το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0, στις 8-2-1981

Πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ η οικογένεια του Ολυμπιακού και η Θύρα 7 τίμησε τη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων.

Στο μνημείο της Θύρας 7 και στο χώρο έξω από τη συγκεκριμένη Θύρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπήρξαν από νωρίς στεφάνια από την ΠΑΕ και ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και τις Ακαδημίες, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον Πέδρο Μαρτίνς, τους παίκτες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τους αθλητές των άλλων τμημάτων, όπως και από το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Και φυσικά από τους οπαδούς της ομάδας, ακόμη και από το σύνδεσμο της Νέας Υόρκης. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης μεταξύ άλλων η ΕΠΟ και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Απλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού (αντιπροσωπεία της Θύρας 7, με μάσκες και τις απαιτούμενες αποστάσεις) βρέθηκαν στο χώρο και άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων. Φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» και «Ολυμπιακός».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο χώρο μνήμης των θυμάτων γύρω στις 16.30. Εκεί ήταν επίσης ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μαζί με άλλα στελέχη της ΠΑΕ, της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη.

Στην εξέδρα της Θύρας 7 υπάρχει ένα μεγάλο πανό με τις προσωπογραφίες των θυμάτων και άλλο ένα που γράφει «Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας».

Πριν από την έναρξη του αγώνα προβλήθηκε στα μάτριξ του γηπέδου ένα συγκινητικό βίντεο που είχε ετοιμάσει η πειραϊκή ΠΑΕ, στο οποίο ακούστηκαν και τα ονόματα των 21 νεκρών. Οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ με ένα λουλούδι στο χέρι πήγαν στη Θύρα 7 και το άφησαν σε ένα πανό που είχε τοποθετηθεί. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη Θύρα 7 βρέθηκαν λίγοι οπαδοί της ομάδας που φώναξαν συνθήματα και κρατούσαν πυρσούς στη μνήμη των αδικοχαμένων της 8ης Φεβρουαρίου 1981.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Σαράντα χρόνια πέρασαν από την ημέρα που 21 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και νέα παιδιά, χάθηκαν στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη. Σαράντα χρόνια μετά και τα πρόσωπα όλων τους παραμένουν ολοζώντανα στην ψυχή και την καρδιά μας. Φέτος τιμούμε τη μνήμη τους, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, όμως τα παιδιά αυτά είναι πάντα μαζί μας, σε κάθε αγώνα, σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπη της ομάδας μας. Η 8η Φεβρουαρίου είναι μια ημέρα μνήμης για την πόλη του Πειραιά, αλλά και για όλη τη χώρα. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, ξέρει να θυμάται, ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Έχουμε χρέος, όλος ο αθλητικός κόσμος, να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα γήπεδο, σε καμία ομάδα».