Τα γκολ του Εμβιλά και ο... Ενγκμπακοτό!

Ο Γιαν Εμβιλά βοηθά τον Ολυμπιακό και σε τομείς που δεν είναι το φόρτε του. Και περιμένει ξανά ως αντίπαλος τον Γένι Ενγκμπακοτό του Παναθηναϊκού, τον οποίο κερδίζει πάντα!

Τα γκολ του Εμβιλά και ο... Ενγκμπακοτό!

Δεν είναι το μεγάλο προτέρημα του Γιαν Εμβιλά το σκοράρισμα, καθώς κάνει άλλες... χίλιες δουλειές στο γήπεδο. Στον Ολυμπιακό, όμως, βάζει και γκολ! Έφτασε τα δύο στη σεζόν με αυτό στη Ριζούπολη και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο στη φάση με την κεφαλιά του Σεμέδο, καθώς για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα πάλι έξοχα τοποθετημένος στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Εμβιλά είχε να σκοράρει δύο φορές στην ίδια σεζόν από το 2017-18 όταν έπαιξε στην Ρωσία με την Ρουμπίν Καζάν. Την επόμενη διετία στην Σεντ Ετιέν δεν έβαλε γκολ και ξαναβρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένας υπέροχος παίκτης που δηλώνει και δείχνει απολύτως ευχαριστημένος για την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Κι εκτός από τον Κένι Λαλά που υποδέχτηκε στον Ολυμπιακό, θα βρει σε λίγες μέρες μπροστά του ως αντίπαλο (στις 14/2 στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) έναν ποδοσφαιριστή που έχει αντιμετωπίσει στο γαλλικό πρωτάθλημα και συνεχώς τον κερδίζει!

Πρόκειται για τον Γένι Ενγκμπακοτό που απέκτησε ο Παναθηναϊκός από την Γκινγκαμπ. Με τον Κονγκολέζο επιθετικό να είναι πράγματι ένας καλός παίκτης, έχοντας σκοράρει δύο φορές σε βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν (σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ, αλλά και με τη δυσάρεστη εμπειρία ενός... 9-0 για το πρωτάθλημα). Μόνο που με τον Εμβιλά φεύγει πάντα χαμένος.

Τρείς φορές έπαιξαν αντίπαλοι το 2018 και το 2019, τρεις νίκες για την Σεντ Ετιέν με τον Εμβιλά βασικό και τον Ενγκμπακοτό να έρχεται από τον πάγκο. 2-0, 2-1 και 1-0. Για να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό και στο ελληνικό ντέρμπι των αιωνίων ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ο Κονγκολέζος που δεν είχε αγωνιστεί με την Γκινγκάμπ στον τελικό του Λιγκ Καπ του 2019 κόντρα στην Στρασμπούργκ, με την πρώην ομάδα του Κένι Λαλά να παίρνει το τρόπαιο στα πέναλτι...