Ολυμπιακός: Ο τίτλος του Λαλά και οι... επόμενοι!

Το γαλλικό Λιγκ Καπ είναι ο μοναδικός τίτλος στην καριέρα του Κένι Λαλά και γι΄αυτό ο Ολυμπιακός αποτελεί δέλεαρ για τη συνέχεια του 29χρονου άσου. Όπως φυσικά και η Ευρώπη. 

Ολυμπιακός: Ο τίτλος του Λαλά και οι... επόμενοι!

Για τίτλους και για ευρωπαϊκές διακρίσεις έχει φτάσει στον Ολυμπιακό ο Κένι Λαλά, καθώς η εξαιρετική παρουσία του επί σειρά ετών στο γαλλικό ποδόσφαιρο δεν έχει συνδυαστεί με αντίστοιχες επιτυχίες τέτοιου είδους. Από τη στιγμή που οι ομάδες του δεν ήταν ανάμεσα στις διεκδικήτριες θέσεων στην Ευρώπη ή τίτλων στην πατρίδα του, ήταν κάτι λογικό.

Ο μοναδικός τίτλος που έχει πάρει ο Λαλά ήταν το γαλλικό Λιγκ Καπ της περιόδου 2018-19, σαφέστατα πολύ σπουδαία επιτυχία για την Στρασμπούρ που είχε κάνει άλλωστε την καλύτερη χρονιά της εκείνη τη σεζόν και είχε εξασφαλίσει εισιτήρια για το Europa League.

Ο Λαλά ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνης της πορείας, παρόλο που δεν χρειάστηκε να εκτελέσει πέναλτι στη σχετική διαδικασία ούτε στον τελικό με την Γκιγκάμπ (εντός έδρας μπροστά σε 50.000 κόσμο) ούτε νωρίτερα (στη φάση των «16») με την Μαρσέιγ. Είχε οριστεί για το πέμπτό, αλλά δε χρειάστηκε να το εκτελέσει. Στα προημιτελικά η ομάδα του είχε αποκλείσει εκτός έδρας την Λιόν και στον ημιτελικό την Μπορντό.

Και το επόμενο καλοκαίρι είχε παίξει προκριματικά στην Ευρώπη. Με τον Λαλά να παίζει λίγο στα δύο ματς της πρόκρισης με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, αλλά με την Άιντραχτ Φρανφούρτης να είναι βασικός και στα δύο ματς. Νίκη 1-0 στο Στρασβούργο και ήττα 3-0 στην Γερμανία.

Τώρα οι τίτλοι και η Ευρώπη είναι μπροστά του. Φέτος το Europa League και στόχος της νέας σεζόν το Champions League. Φιλοδοξίες πολύ σημαντικές, όπως και είναι συμπαίκτης με μεγάλους άσους του ποδοσφαίρου της χώρας του, όπως ο Βαλμπουενά και ο Εμβιλά.