Ολυμπιακός: +17 (από ΠΑΟ), +15 (από ΠΑΟΚ), +14 (από ΑΕΚ)=46ο!

Πρόκειται για απλή πρόσθεση. Η βαθμολογία είναι για νηπιαγωγείο. Οι διαφορές του Ολυμπιακού παίζουν απολαυστικά «παιχνίδια»! Ο θρίαμβος Μαρινάκη στα δικαστήρια και στα γήπεδα και ο καθηγητής ποδοσφαίρου και ήθους Πέδρο Μαρτίνς 

Ολυμπιακός: +17 (από ΠΑΟ), +15 (από ΠΑΟΚ), +14 (από ΑΕΚ)=46ο!

Είναι απίστευτα τα παιχνίδια που παίζει η βαθμολογία. Απολαυστικά σαν το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες απέχουν στα μισά περίπου του πρωταθλήματος 14 βαθμούς από την ΑΕΚ, 15 από τον ΠΑΟΚ και 17 από τον Παναθηναϊκό, τους τρεις παραδοσιακούς αντίπαλούς του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν προστεθούν αυτές οι διαφορές, το συνολικό άθροισμα είναι 46! Το 46ο τρόπαιο πρωταθλητή στην ιστορία της ομάδας οριστικοποιήθηκε μετά τα τελευταία ματς, διότι πλέον για να χαθεί αυτός ο τίτλος ο Ολυμπιακός απλά θα πρέπει να σταματήσει να παίζει. Να τιμωρηθεί, να υποβιβαστεί, να του αφαιρεθούν βαθμοί ή ό,τι άλλο ονειρεύονταν όσοι εδώ και χρόνια έστησαν μια σκευωρία που κατέρρευσε οριστικά με την αθωωτική απόφαση του Εφετείου το πρωί της Πέμπτης (28/1). Λίγες ώρες μετά από το 3-0 με τον ΠΑΟΚ, κάποιοι θυμήθηκαν τον.... Γεωργέα και τις περίφημες καταγγελίες για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0! Απίστευτα παιχνίδια της μοίρας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικαιώθηκε στα δικαστήρια, αλλά στα γήπεδα έχει δικαιωθεί εδώ και καιρό. Από τότε που αποφάσισε - χάνοντας το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ πριν από τρία χρόνια - να βάλει πάνω απ΄όλα το ποδόσφαιρο. Να χτίσει μια νέα ομάδα, στηριζόμενος σε έναν εργατικό και με μεγάλη αξία και φιλοδοξίες προπονητή, να αγοράσει παίκτες μεγάλης εμπειρίας όπως ο Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί, ο Σεμέδο, ο Ποντένσε, ο Εμβιλά, ο Σα και άλλοι, αλλά και να επενδύσει σε νέα παιδιά που εκτόξευσαν την αξία τους, όπως ο Καμαρά, ο Σισέ, ο Μπα και αρκετοί Έλληνες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχασε το πρώτο πρωτάθλημα της θητείας του, αλλά στηρίχθηκε, ενισχύθηκε και ένιωσε εμπιστοσύνη για τη δουλειά του. Κι αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας. Ένας προπονητής που έχει φέρει τίτλους, προκρίσεις στην Ευρώπη, θριάμβους απέναντι σε μεγαθήρια, καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Μαζί με ήθος. Μετά το ντέρμπι αμέσως πήγε και έδωσε το χέρι στον Γκαρσία. Άλλος στη θέση του, μετά τα όσα λέει κατά καιρούς ο προπονητής του ΠΑΟΚ, θα είχε αποφύγει κάθε επαφή. Ο Μαρτίνς είναι αυτός που είναι. «Κόσμημα» για τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρό μας.

Η ζωή συνεχίζεται. Και η δουλειά στον Ολυμπιακό για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Όπως άλλωστε θα έκανε κάθε μεγάλος σύλλογος με στιβαρή διοίκηση, σοβαρό προπονητή και σπουδαίους παίκτες...