Ναι, αλλά δεν κέρδισε σε Τούμπα και ΟΑΚΑ!

Θα βρεθεί κάτι άλλο από εδώ και πέρα για να αμφισβητηθεί το αδιαμφισβήτητο. Καλό είναι αυτό για τον Ολυμπιακό, να έχει κίνητρο σε play off και Κύπελλο. 

Ναι, αλλά δεν κέρδισε σε Τούμπα και ΟΑΚΑ!

Δεν είναι δυνατό να μην υπάρξουν ακόμη και τώρα, μετά από το 3-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ (λίγες εβδομάδες έπειτα από το 3-0 επί της ΑΕΚ), κάποιοι που θα βρουν τρόπο να πείσουν (τους εαυτούς τους) ότι η διαφορά ανάμεσα στην ομάδα του Πειραιά και στις υπόλοιπες δεν είναι δα και τόσο μεγάλη.

Μπορεί να ισχυριστούν ότι στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ έφερε 1-1. Ότι δε νίκησε στις έδρες των Δικεφάλων, άρα δεν είναι και τόσο... ισχυρή η απόσταση των 14-15 βαθμών. Θα έπρεπε να ήταν μικρότερη. Άλλωστε μην ξεχνάμε και τη διαιτησία στο Περιστέρι, τόσος ντόρος έχει γίνει, τόση επικοινωνιακή προσπάθεια, τέτοια κινητοποίηση με έκτακτες συνελεύσεις για να φαγωθούν διαιτητές που... κρίνουν τον τίτλο. Για να περάσει το μήνυμα και στους υπόλοιπους ώστε να... ροκανιστεί η διαφορά στη συνέχεια και να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στα μεγάλα σκορ. Και στις εμφανίσεις ενθουσιασμού για τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Το 2-1 στο Αγρίνιο, το 1-0 με τον ΠΑΣ και το 1-0 στο Περιστέρι είχαν σκορπίσει... τρόμο! Είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Αν δεν το είχε βάλει ο Χασάν. Αν δεν είχε το δοκάρι ο Τζόλης. Αν, αν, αν...

Δεν είναι θέμα λεπτομερειών. Ο Γκαρσία μέσα στην πίκρα του είπε το αυτονόητο. Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή 2,5 ετών, ο ΠΑΟΚ 2,5 μηνών. Δεν μπορεί να κριθούν το ίδιο οι ομάδες. Αλλά δεν φταίει ο Ολυμπιακός που κρατάει τον προπονητή του, τον εμπιστεύεται, τον ενισχύει, τον ακούει. Ούτε που οι άλλες ομάδες... πουλάνε τους προπονητές τους ή ξαναφέρνουν τους ίδιους και τους ίδιους. Ή που οι παίκτες τους προτιμούν να φεύγουν για να έχουν κίνητρα και φιλοδοξίες, όπως είπε ο Λιβάγια.

Έχει μπροστά του κι άλλα να κάνει στη σεζόν ο Ολυμπιακός. Δε λέω για την Ευρώπη και την Αϊντχόφεν. Για την Ελλάδα. Έχει να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα. Έχει να κατακτήσει ξανά το νταμπλ. Έχει να συνεχίσει να παίζει όλο και καλύτερα. Έχει να σπάσει ιστορικά δικά του ρεκόρ.

Α, έχει να νικήσει και στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ! Τι, το έκανε φέτος; Δεν το έκανε. Άρα, μπορεί να έχουν και δίκιο όσοι λένε ότι δεν είναι δα και τόσο καλύτερος και πάνω στα νεύρα τους «τρώνε τα...λυσσακά» τους, μαζί με διαιτητές και... γκολ!