ΕΠΟ: «Τα περιθώρια για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων εξαντλούνται»

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προειδοποιεί ότι τα περιθώρια διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και της Α΄ εθνικής γυναικών εξαντλούνται και ότι πρέπει άμεσα να αρχίσουν οι προπονήσεις

ΕΠΟ: «Τα περιθώρια για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων εξαντλούνται»

«Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, ζητούμε από όλους να αντιληφθούν ότι τα χρονικά περιθώρια δυνατότητας διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων εξαντλούνται και η επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Football League, της Γ' Εθνικής κατηγορίας και της Α' Εθνικής γυναικών. Η ΕΠΟ προειδοποιεί ότι εάν δεν αρχίσουν άμεσα οι προπονήσεις δεν θα μπορέσουν να διεξαχθούν τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα, κάτι που θα επιφέρει σοβαρές συνέπειες για τις οικογένειες που εξαρτούνται οικονομικά από αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεκάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις οικογένειές τους και χιλιάδες ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ζουν καθημερινά με την αγωνία και την προσμονή της επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους και την κανονικότητα της καθημερινής τους δραστηριότητας.

Η απόφαση γι' αυτό βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων επιστημόνων που έχουν επιφορτιστεί με τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη καταθέσει τον σχετικό προτεινόμενο σχεδιασμό -που περιλαμβάνει και το απαιτούμενο πλήρες υγειονομικο πρωτόκολλο- και με αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και διαρκείς επικοινωνίες προς τους Υπουργούς κ.κ. Βορίδη και Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Πρεζεράκο, έχει ενθαρρύνει επανειλημμένα την επιτροπή των επιστημόνων, ώστε να προχωρήσει στην έγκριση του πρωτοκόλλου (ή και τη βελτίωσή του εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο) και κατά συνέπεια στην αποδοχή του αιτήματος έναρξης των προπονήσεων των ομάδων της Football league, της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και της Α΄ Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

Με απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις διαχείρισης της υφιστάμενης κατάστασης, ζητούμε από όλους να αντιληφθούν ότι τα χρονικά περιθώρια δυνατότητας διεξαγωγής των εν λόγω πρωταθλημάτων εξαντλούνται και η επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας