Ολυμπιακός με προβολέα και ΠΑΟΚ με «λαδοφάναρο»

Ο Ολυμπιακός άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα (+11) στην κορυφή μετά τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής, που ήταν μακράν η πιο αντιπαραγωγική εδώ και καιρό στο πρωτάθλημα, αφού με το ζόρι σημειώθηκαν δέκα γκολ, από τα οποία τα τέσσερα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Ολυμπιακός με προβολέα και ΠΑΟΚ με «λαδοφάναρο»

Στην Τούμπα σημειώθηκε μπλακ άουτ μια ώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι των «Δικεφάλων». Και μπορεί τα φώτα να επανήλθαν, αλλά «τα έσβησε» πάλι η ΑΕΚ, σημειώνοντας δυο γκολ με τους Σάκχοφ, Γαλανόπουλο. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο απόλυτο σκοτάδι, από το οποίο ξέφυγε χάρις στο «λαδοφάναρο» του Βιεϊρίνια.

O αρχηγός έκανε το παν για να αποφύγει ο ΠΑΟΚ την ήττα. Στην προσπάθειά του αυτή πήρε ένα χέρι βοηθείας από τον τερματοφύλακα Αθανασιάδη, αλλά η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να το φέρει βαρέως, κι εκείνη από ένα λάθος (του Ίνγκασον) προηγήθηκε. Με διαιτητή τον Σλοβένο Σλάβκι Βίντσιτς θα ήταν απίθανο να μείνει αυτό το 1-2. Τρεις φορές έχει σφυρίξει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Άγιαξ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και τις τρεις έφερε 2-2!

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, που λίγο καιρό πριν είχε βάλει τρία γκολ στον ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ολυμπιακό βρήκε... τοίχο. Όχι γκολ δεν πέτυχε αλλά ούτε και μια καθαρή ευκαιρία δεν δημιούργησε. Κι εδώ έγκειται η διαφορά των «ερυθρόλευκων» από τις άλλες ομάδες. Άλλες νίκες τις παίρνουν με την επίθεση (Ελ Αραμπί, Χασάν, Βαλμπουενά, Φορτούνης) κι άλλες με την άμυνα (Σα, Σεμέδο, Μπα, Σισέ).

Ο Ολυμπιακός χτύπησε για δεύτερο συνεχόμενο ματς τη στιγμή που ο αντίπαλός του νόμιζε ότι πηγαίνει στα αποδυτήρια με θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα στον ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε το χρυσό γκολ στις καθυστερήσεις του 90λέπτου. Χθες στο Περιστέρι στον έξτρα χρόνο του 45λέπτου. Δεν το λες και σύμπτωση...

Τρία ματς χωρίς γκολ ήταν πολλά ακόμη και για τον Άρη που δεν φημίζεται για την παραγωγικότητά του (γι’ αυτό και έσπευσε να αποκτήσει τον Κώστα Μήτρογλου στις μεταγραφές του Ιανουαρίου). Με τους επιθετικούς σε χειμερία νάρκη, το κακό σερί έσπασε στη Ριζούπολη ένας αμυντικός, ο Νικόλας Ιωάννου. Ο Κύπριος είχε σημειώσει 6 γκολ σε 107 ματς με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά στον Άρη δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ, σκοράροντας στην τρίτη του μόλις εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 επί του ΟΦΗ έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες, ενώ κράτησε το μηδέν στην εστία του για άλλο ένα ματς μέσα στο 2021. Κάπως έτσι έφτασε σε απόσταση βολής από την τετράδα, προοπτική που φάνταζε απίθανη στην προ Μπόλονι εποχή. Στη φάση του δεύτερου γκολ ο 19χρονος Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θύμισε έναν άλλον Σωτήρη, τον Νίνη (στα νιάτα του), με το σόλο και την ασίστ που έδωσε με τακουνάκι! Αν υπήρχε βραβείο για ασίστ, ήταν σίγουρα δικό του αυτήν την αγωνιστική.

Στον Αστέρα Τρίπολης ισχύει φέτος το ρητό «Μπαράλες παρόντος πάσα... αντίσταση παυσάτω». Με το δέκατο γκολ του Αργεντινού στο πρωτάθλημα η ομάδα της Τρίπολης λύγισε 1-0 την ΑΕΛ και στρογγυλοκάθισε στην 6η θέση. Με τον Τζανλούκα Φέστα (ξανά) στο τιμόνι της η λαρισινή ομάδα αναζητεί επειγόντως τη δεύτερη… φιέστα της στη σεζόν, αλλιώς πολύ δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στα Γιάννινα έβρεχε με το τουλούμι, αλλά εκείνος που «βράχηκε» ήταν ο ΠΑΣ. Ο Βόλος, στην πρώτη στην Ιστορία του επίσκεψη στους «Ζωσιμάδες», έφυγε «στεγνός» και με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές. Δεν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας αυτός, ήταν μια λασπομαχία που κρίθηκε από ένα λάθος του Ροντρίγκο Εραμούσπε που τιμωρήθηκε με πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε ο Δουβίκας σημειώνοντας το έβδομο φετινό του γκολ.

Στο Αγρίνιο «έβρεξε» δοκάρια. Τρία είχε ο Παναιτωλικός και δύο η Λαμία, σε μια αναμέτρηση που ήταν «ο θάνατός σου, η ζωή μου» και που στο τέλος βρήκε… ημιθανείς και τις δύο ομάδες. Οι στατιστικολόγοι θα πρέπει να κοπιάσουν πολύ για να εντοπίσουν πότε ήταν η τελευταία φορά που καταγράφηκαν πέντε δοκάρια σε ένα ματς.