Παπασταθόπουλος: Χαοτική η διαφορά στις προτάσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ!

Έως το 2023 θα είναι κάτοικος Πειραιά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος σήμερα (25/1) θα υπογράψει το συμβόλαιό του. Τα διπλάσια χρήματα προσέφερε ο Ολυμπιακός σε σχέση με την ΑΕΚ.

Παπασταθόπουλος: Χαοτική η διαφορά στις προτάσεις Ολυμπιακού και ΑΕΚ!

Ημέρα Σωκράτη θα είναι η Δευτέρα (25/1)… Κι αυτό γιατί όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι σήμερα θα οριστικοποιηθεί το ντιλ και θα τελειώσουν τα διαδικαστικά ζητήματα (ιατρικά, υπογραφές κ.λπ.).

Το σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι το οικονομικό σκέλος. Η ΑΕΚ παραδέχτηκε, κάτι που δεν έκανε τις προηγούμενες ημέρες, ότι έκανε τελικά πρόταση στον Παπασταθόπουλο. Βέβαια, όλοι γνώριζαν ότι οι «κιτρινόμαυροι» είχαν χτυπήσει την πόρτα του 33χρονου στόπερ, αλλά η ΑΕΚ προφανώς βλέποντας την επικοινωνιακή της ήττα όταν μπήκε ο Ολυμπιακός έσπευδε να το διαψεύδει συνεχώς. Για ποιον λόγο προχώρησε στη χθεσινή ανακοίνωση;

Προφανώς για να αναδείξει ότι είχε αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του εδώ και μία εβδομάδα και δεν του ξαναχτύπησε την πόρτα το τελευταίο διήμερο. Η ουσία είναι μία: η διαφορά ανάμεσα στις προσφορές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ ήταν… χαοτική! Μιλάμε για διπλάσια χρήματα. Κοντά στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως προσέφερε ο Ολυμπιακός (μαζί με τα μπόνους) για συμβόλαιο έως το 2023, κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο (επίσης έως το 2023) προσέφερε η «Ένωση».

Οπότε ήταν μονόδρομος για τον Σωκράτη να επιλέξει τους Πειραιώτες από τη στιγμή που ο τρόπος προσέγγισης του Ολυμπιακού ήταν διαφορετικός σε σχέση με την ΑΕΚ. Δεν ήταν μόνο το οικονομικό ζήτημα στη μέση. Έπαιξε ρόλο και ο χειρισμός της διοίκησης των Πειραιωτών για να πείσουν τον Παπασταθόπουλο να γυρίσει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού κι ενώ είχε προτάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα. Σήμερα λοιπόν αναμένεται να τελειώσει και τυπικά το θέμα του. Όσο για τις ανακοινώσεις;

Μικρή σημασία έχει πλέον αυτό το κομμάτι. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός βάζει στη μηχανή του έναν ποδοσφαιριστή με προσωπικότητα, με ποιότητα και με εμπειρία. Κι επειδή πολύς κόσμος αναρωτιέται για ποιον λόγο παίρνει στόπερ, μολονότι έχει ήδη τέσσερις πρώτης γραμμής στο ρόστερ του (με αφορμή και τα όσα είχε πει ο Ολυμπιακός μέσω Καραπαπά στην προ εβδομάδας διάψευση, ότι είναι πλήρης ο σύλλογος στα μετόπισθεν), θα πρέπει να έχουμε κατά νου το εξής: οι Πειραιώτες ετοιμάζουν και την επόμενη μέρα και εννοούμε τη νέα σεζόν (2021-22). Δεν θα είναι εύκολο να μείνει ο Σεμέδο και για τρίτη χρονιά στον Ολυμπιακό.

Συν τοις άλλοις, ο Παπασταθόπουλος μπορεί να δώσει λύσεις ακόμη και ως δεξιός μπακ, όπως το έκανε στην Άρσεναλ. Και, τρίτον, περιπτώσεις τύπου Σωκράτη όταν εμφανίζονται στο… διάβα των Πειραιωτών πάντοτε τους ιντριγκάρει και προσπαθούν να μην τις αφήσουν να πάνε χαμένες.