Αστέρας Τρ.-ΑΕΛ 1-0: «Καθάρισε» με Μπαράλες (highlights)

Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε της ΑΕΛ με 1-0, με γκολ του Μπαράλες στο 60΄σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Όλο και ψηλότερα οι γηπεδούχοι,4 ματς χωρίς γκολ οι Θεσσαλοί.

Αστέρας Τρ.-ΑΕΛ 1-0: «Καθάρισε» με Μπαράλες (highlights)

Την τρίτη σερί νίκη του που τον φέρνει πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ η Λάρισα έκανε την τρίτη σερί ήττα της (και 4ο ματς χωρίς γκολ) για να έρθει σε ακόμη πιο δύσκολη βαθμολογική θέση, στο ντεμπούτο του Τζιανλούκα Φέστα στην επιστροφή του στον πάγκο των Θεσσαλών. Το «χρυσό» γκολ στο 1-0 για τους Πελοποννήσιους ο Μπαράλες στο 60

Ο Αστέρας είχε φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, με μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας , αλλά και με δυσκολία να φτάσει στην περιοχή της ΑΕΛ και σε καλές ευκαιρίες. Με τον Φέστα να έχει σχήμα με τρεις στόπερ, αλλά και τους χαφ του σε καλή ανασταλτική λειτουργία, να μην αφήνουν τους γηπεδούχους να απειλούν ουσιαστικά. Την ίδια ώρα οι Θεσσαλοί ήταν ακίνδυνοι μπροστά, με τον Ντουρμισάι απομονωμένο και γενικά την ομάδα να δυσκολεύεται πολύ να βγάλει έστω και αντεπιθέσεις. Από πλευράς Αστέρα, κάποια σουτ όπως του Σίτο στο 5΄και του Ριέρα στο 15΄ δεν ανησύχησαν τον Μπάγιτς, ο οποίος ήταν τυχερός στο 23΄όταν ο Κώτσιρας σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε συμπαίκτη του στην πορεία της προς την εστία. Οι εξτρέμ του Αστέρα είχαν κινητικότητα, αλλά ο Μπαράλες δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έγινε στο 44΄για την ΑΕΛ, με τον Τσιφτσή να απομακρύνει το κοντινό γυριστό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς από το γύρισμα του Νικολιά.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ράσταβατς έκανε δύο αλλαγές, με τον Καπίγια (ο άλλος ο Φερνάντεθ) να σουτάρει και τον Μπάγιτς να κάνει σπουδαία επέμβαση στο 46΄. Και στο 57΄το σουτ του Βαλιέντε από το ύψος της περιοχής μετά τη σέντρα του Σίτο αποκρούστηκε από τον Τσόσιτς. Η επιθετικότητα του Αστέρα δικαιώθηκε στο 60΄, όταν ο Κώτσιρας, ο Φερνάντεθ και ο Άλβερες άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Χερόνιμο Μπαράλες με εύκολο πλασέ να κάνει το 1-0. Και το 10ο φετινό γκολ του.

Ο Φέστα αντέδρασε με χρησιμοποίηση δεύτερου επιθετικού, του Ακούνια, με στόχο να δυναμώσει την επίθεσή του, αλλά ο Αστέρας συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και οι παίκτες της ΑΕΛ έβγαζαν αρκετό εκνευρισμό. Με περισσότερο ρίσκο στο τελευταίο τέταρτο για τους φιλοξενούμενους, σε 3-4-3, βάζοντας και Πινακά, Νούνιτς για να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Αλλά χωρίς φάσεις, παρά μόνο αρκετή ένταση, με συνέπεια ο Παπαδόπουλος να βγάζει συνεχώς κάρτες ενώ δεν είχε δείξει καμία στο πρώτο μέρος. Ο Αστέρας βρήκε χώρους, έκανε απόπειρα με τον Αλί Μπαμπά στο 88΄για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Φερνάντεθ καθυστέρησε και το ματς τελείωσε με τον Αστέρα να παίρνει πολύτιμη νίκη και την ΑΕΛ να βυθίζεται ακόμη περισσότερο.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 1-0

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 60΄Μπαράλες 1-0

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 69΄Κώτσιρας, 73΄Μπαράλες, 79΄Σουάρεθ, 94΄Τσιφτσής - 47΄Μιχαήλ, 65΄Ντουρμισάι, 69΄Ηλιάδης, 80΄Ζίζιτς

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας (93΄Γκαρσία), Άλβαρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (90΄Μπελόκ), Σίτο (83΄Αλί Μπαμπά), Ρεγκίς (46' Καπίγια), Ριέρα (46΄Λ. Φερνάντεθ), Μπαράλες

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Τσόσιτς, Μπέρτος (63΄Ακούνια), Καρανίκας, Ηλιάδης (87΄Σπαρβ), Μιλοσάβλιεβιτς, Κολομπίνο (74΄Πινακάς), Νικολιάς, Ντουρμισάι (75΄Νούνιτς)