«Ο Τσεφέριν σκέφτεται να γίνει το Euro σε μία χώρα»

Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε αποκάλυψε τις σκέψεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, να διεξαχθεί το Euro μόνο σε μία χώρα, αντί για 12, όπως είναι προγραμματισμένο.

«Ο Τσεφέριν σκέφτεται να γίνει το Euro σε μία χώρα»

"Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, αναρωτιέται αν θα ήταν πλέον λογικό, με τον κορονοϊό να βρίσκεται ακόμα σε έξαρση, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να γίνει σε μία μόνο χώρα. Με ένα ουσιαστικό πρωτόκολλο υγείας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Καρλ Χάινς Ρουμενίνγκε.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα το πράξει κιόλας η UEFΑ, αλλά είναι μια παράμετρος, η οποία προφανώς και θα έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων ως ενδεχόμενο για τη διαφύλαξη της υγείας των ποδοσφαιριστών.

Πάντως, είναι ένας επιπρόσθετος πονοκέφαλος για την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το γεγονός ότι βρίσκεται εν εξελίξει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι το EURO έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 11 Ιουνίου - 11 Ιουλίου σε Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.