Ο γάμος και τα «πουρνάρια»

Το Κύπελλο των… ολίγων ξεκίνησε χθες με τη διεξαγωγή πέντε αγώνων που είχαν μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς αντίπαλοι βρέθηκαν από τη μια ομάδες με κίνητρο κι από την άλλη ομάδες παντελώς αδιάφορες. Κάπως έτσι, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, καμία φιλοξενούμενη δεν σημείωσε γκολ!

Ο γάμος και τα «πουρνάρια»

Άλλες το δήλωσαν ευθαρσώς ότι είχαν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα και άλλες το άφησαν να εννοηθεί με την εμφάνιση που έκαναν στο γήπεδο, αφού πρώτιστος στόχος και των μεν και των δε είναι να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Όχι θα αφήσουν τον γάμο και θα τρέχουν για πουρνάρια!

Όπου «πουρνάρια» το Κύπελλο, όπως το κατάντησε φέτος η ΕΠΟ, αποκλείοντας λόγω κορονοϊού τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και δίνοντας απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά σε δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τη Λαμία εν προκειμένω, που ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης.

Κανείς δεν θα θυμάται μετά από λίγο καιρό αυτήν τη φάση παρά μόνο ο Χρήστος Τζόλης που σημείωσε το παρθενικό του χατ τρικ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ. Κι όσο κι αν λένε οι προπονητές, με τη σκέψη στη ρεβάνς, ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή, η αλήθεια είναι ότι από χθες ξέρουμε τις ομάδες που θα περάσουν στα προημιτελικά.

Στο Αγρίνιο ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς του και έδωσε την ευκαιρία σε «ρεζέρβες» να ξεμουδιάσουν. Απρόσμενα για μια τόσο πειραματική ενδεκάδα ο Ολυμπιακός απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και έφτασε με άνεση στο 3-0 που τον στέλνει στους «8» δίχως να ανησυχεί για τη ρεβάνς.

Το πρόγραμμά του είναι αρκετά βαρύ και τον Φεβρουάριο πρέπει να ριχτεί απερίσπαστος στις αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αντί να σκέφτεται τον Παναιτωλικό και το Κύπελλο της ΕΠΟ.

Ο Τζόλης δεν πρόκειται να ξεχάσει την 20ή Ιανουαρίου 2021, αφού ήταν η μέρα που σημείωσε το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του. Η διαλυμένη ΑΕΛ προσφερόταν για πολλά γκολ. Ο 18χρονος έβαλε τα τρία από τα πέντε του ΠΑΟΚ και στο τέλος πήρε ως ενθύμιο την μπάλα της αναμέτρησης να τη βλέπει και να θυμάται πώς έγραψε Ιστορία. Ο ΠΑΟΚ ξεχαρμάνιασε σκοράροντας πέντε φορές μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Στεφόταν πρωταθλητής την τελευταία φορά που σήκωσε τόσο ψηλά τον δείκτη του σκορ, απέναντι στον Λεβαδειακό την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2018-19.

O Mανόλο Χιμένεθ, βλέποντας τον Απόλλωνα να κρατάει το 1-0, έριξε στο 65’ στον αγώνα τους Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία και έστω στο… παρά δύο η ΑΕΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ που έκανε τη ρεβάνς τυπική υπόθεση. Όχι ότι ο Παράσχος, όπως έδειξε με τις επιλογές του στο χθεσινό ματς, είχε καμιά διάθεση να κυνηγήσει την πρόκριση.

Ο λαβωμένος (από δύο σερί εντός έδρας ήττες) Άρης βρήκε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Βικελίδης» το βάλσαμο για την πληγή, που ωστόσο έμενε ανοιχτή μέχρι το 69’, λεπτό στο οποίο ο Μαντσίνι άνοιξε το σκορ. Ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή μαζί με τον συμπατριώτη του, Μπερτόλιο, και αμέσως άλλαξαν τον ρουν του αγώνα με τα γκολ τους. Η επιστροφή του Μπερτόλιο μετά τον τραυματισμό είναι ίσως καλύτερο νέο και από τη νίκη-μισή πρόκριση.

O OΦΗ ήταν σαν να μη βγήκε από τα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού για το δεύτερο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό οι Βολιώτες σημείωσαν δύο γκολ με τους Μαρτίνες και Μήτογλου, είχαν δύο δοκάρια κι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Το να δηλώνει ο Γιώργος Σίμος (για νιοστή φορά) «φταίω εγώ» δεν διορθώνει την κακή εικόνα της κρητικής ομάδας τον τελευταίο καιρό.