Πήραν το μήνυμα και απάντησαν!

Στο ματς με τον Παναιτωλικό μια σειρά από ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο προτού έρθουν... άλλοι! Έδειξαν, επίσης, κάτι ακόμη...

Πήραν το μήνυμα και απάντησαν!

Ο Ολυμπιακός με τους πολλούς αναπληρωματικούς δεν είχε προβλήματα στο Αγρίνιο και αξιοποίησε διάφορα στοιχεία ώστε να πάρει την άνετη νίκη και την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Έτσι ώστε να μην φορτιστεί με την παραμικρή πίεση στον επαναληπτικό, βγάζοντας από ένα παιχνίδι του στη συνέχεια (και είναι πολλά και μαζεμένα) τέτοιου είδους αγωνίες.

Σε αυτό το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τα κίνητρα για μια σειρά ποδοσφαιριστών ήταν πολλά. Με αναμενόμενη ως ένα βαθμό την προσπάθειά τους να δείξουν ότι μπορούν παραπάνω και περισσότερο. Και το έδειξαν και με το... παραπάνω, δύσκολα θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι περισσότερο!

Ο Μπρούμα και ο Βρουσάι ήταν εξτρέμ πολύ υψηλής ποιότητας. Αυτό που... είναι όντως δηλαδή. Τα μηνύματα περί προθέσεων για μεταγραφή σε αυτή τη θέση έπαιξαν το ρόλο τους στην απόδοσή τους, ενδεχομένως περισσότερο για τον Πορτογάλο. Με την εικόνα του στο πρώτο μέρος, ό,τι μήνυμα ήταν να πάρει και να απαντήσει, το έκανε! Για τον Βρουσάι είναι διαφορετικά, διότι πρόκειται για έναν παίκτη που βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη, η προοπτική για τη συνέχεια είναι λαμπρή. Κι όταν ο ίδιος σε κάθε ματς έχει τη διάθεση και το πείσμα του Αγρινίου, τότε απλά αυτή η πορεία θα συνεχίσει να είναι ανοδική. Δεδομένα. Το γκολ που έβαλε θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Όλες του οι ενέργειες και το πείσμα του αποδεικνύουν, πάντως, ότι δεν χρειάζεται κάποια ψυχολογική υποστήριξη. Χρόνο για να παίζει χρειάζεται.

Για τον Πέπε και τον Τιάγκο ήταν ένας απαραίτητος αγώνας ώστε να αρχίσουν να ανεβάζουν ρυθμό και να αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Από την ομάδα και από τον εαυτό τους. Για τον Πέπε έκανε εξτρά εντύπωση ο τρόπος που εκτελεί τις στατικές φάσεις. Μεγάλο πλεονέκτημα, ειδικά για έναν χαφ που αγωνίζεται σε μια επιθετική ομάδα, με πολλά κερδισμένα φάουλ ή κόρνερ, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Ανδρούτσος δικαιούται κι άλλες ευκαιρίες στη θέση του δεξιού μπακ. Έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά επιθετικά, αλλά αυτό το περιμέναμε. Στο αμυντικό κομμάτι θα πρέπει να τον ξαναδούμε, όμως είναι φανερή η βελτίωσή του και σε αυτόν τον τομέα. Η ταχύτητα και η ενέργεια σπουδαία «όπλα» για κάθε παίκτη στα πλάγια. Ο Ανδρούτσος τα έχει, όπως και τις τεχνικές αρετές. Γιατί όχι; Αν και εξακολουθώ επίσης να πιστεύω ότι κι ο Ντρέγκερ δεν είναι αυτό που φάνηκε με τον ΠΑΣ. Κι αν πάρει κι αυτός το χρόνο του, μπορεί να είναι καλύτερος στη συνέχεια. Δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας, το είδαμε σε προηγούμενα παιχνίδια. Το είχαμε δει και στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα.

Γενικά ο Ολυμπιακός μοιάζει να έκανε «μεταγραφές» στο Αγρίνιο. Θα φανεί και στη συνέχεια, θα υπάρξει η ευκαιρία με τέτοιο πρόγραμμα. Ο προπονητής παραδέχτηκε ότι κάποιοι παίκτες, τού «υπενθύμισαν» ότι πρέπει να παίζουν περισσότερο. Είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί, ο Μαρτίνς το κάνει συχνά να επιβραβεύει τέτοιες προσπάθειες. Από κει και πάρα θα εξαρτηθεί από τη «συνέχεια» αυτής της καλής εικόνας συγκεκριμένων παικτών στο ματς με τον Παναιτωλικό. Από τους ίδιους δηλαδή.

Το μεγάλο κέρδος για το Europa League είναι η ετοιμότητα του Αβραάμ. Πολύ μεγάλη υπόθεση να επιβεβαιώνει ο προπονητής ότι (απόντος του τιμωρημένου Σεμέδο) πίσω από Μπα και Σισέ για το πρώτο ματς με την PSV, υπάρχει πανέτοιμη λύση. Το πιο ευχάριστο από το ματς στο Αγρίνιο μπορεί να ήταν αυτό. Περισσότερο από τα πολλά υπόλοιπα ευχάριστα...