Δεν το χάνει ο Φορτούνης!

Ακόμη πιο κοντά στο στόχο της κορυφαίας σεζόν του με τον Ολυμπιακό σε ασίστ είναι πλέον ο Κώστας Φορτούνης.

Δεν το χάνει ο Φορτούνης!

Μπορεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Κώστας Φορτούνης να μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και να μην έκανε σπουδαίο ματς, αλλά στο τέλος αποδείχτηκε και πάλι καθοριστικός, με την ιδανική εκτέλεση του φάουλ για το γκολ του Αχμέντ Χασάν.

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού έφτασε έτσι τις 9 ασίστ στο πρωτάθλημα και παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας σε ολόκληρη τη Super League, έχοντας πλέον αρκετή απόσταση από τον Πέτρο Μάνταλο (6) και τους Τάνκοβιτς και Σβαμπ (4).

Αλλά να είναι πρώτος σε ασίστ στην Ελλάδα ο Φορτούνης δεν είναι κάτι σπάνιο. Αυτό που επιχειρεί φέτος είναι να ξεπεράσει το καλύτερο ρεκόρ σε τελικές πάσες για γκολ σε ολόκληρη την καριέρα του. Τις 13, δηλαδή, με τις οποίες είχε τελειώσει στη Super League, την περίοδο 2015-16.

Τα παιχνίδια φέτος είναι περισσότερα λόγω των play off, συνεπώς ο Φορτούνης έχοντας φτάσει στις 9 ασίστ προτού συμπληρωθεί το μισό πρωτάθλημα, μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ αυτή την επίδοση. Και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και την ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και τον εαυτό του για ένα μεγάλο ρεκόρ.

Η καλύτερη επίδοσή του σε ασίστ στο πρωτάθλημα ήταν εκείνη με τις 13, την σεζόν που προαναφέραμε, τη δεύτερή του στον Ολυμπιακό. Ενώ στο πρώτο του πρωτάθλημα είχε 3. Την περίοδο 2016-17 έκανε 6 τελικές πάσες, μια χρονιά αργότερα είχε 10, την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς μοίρασε 9 τελικές, ενώ πέρυσι πρόλαβε να κάνει 3 ασίστ παρόλο που έχασε από τον τραυματισμό του το μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος.