Βαρούχας: Υπάρχει πέναλτι στον Ελ Αραμπί και φάουλ στον Καμαρά - Καλές οι διαιτησίες το διήμερο

«Καθαρή» είναι η «έκθεση» του Παναγιώτη Βαρούχα για τους διαιτητές της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Βαρούχας: Υπάρχει πέναλτι στον Ελ Αραμπί και φάουλ στον Καμαρά - Καλές οι διαιτησίες το διήμερο

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο καθηγητής διαιτησίας στον bwinΣΠΟΡ FM:

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα (Διαμαντόπουλος): Υπάρχει καθαρό πέναλτι στην ανατροπή του Χουτεσιώτη στον Ελ Αραμπί και σωστά δόθηκε. Στο γκολ του Ελ Αραμπί φαίνεται πως είναι εκτεθειμένος με τη χρήση του VAR. Ένα πέναλτι που ζητά ο Σισέ δεν υπάρχει και σωστά συνεχίστηκε το παιχνίδι. Το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Χασάν σωστά δόθηκε, γιατί ο Καμαρά έχει χάσει την ισορροπία του από μαρκάρισμα αντιπάλου. Ούτε υπάρχει απώθηση στο γκολ.

Αστέρας-Παναιτωλικός (Ζαχαριάδης): Στο 29’ κάνει επίθεση ο Αστέρας, διεκδικείται η μπάλα μεταξύ του αμυντικού και του Μπαράλες, ο τελευταίος έπεσε για να πάρει παράβαση, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Ήταν όμως κόρνερ και όχι άουτ.

ΑΕΛ-Απόλλων: (Γκορτσίλας): Καλή η διαιτησία. Στο 62’ ο Ντάουντα είναι σε θέση οφσάιντ, αν είχε σκοράρει θα επενέβαινε το VAR. Στο 70’ ο Λισγάρας μαρκάρει έναν παίκτη της ΑΕΛ, σωστά δίνεται φάουλ γιατί είναι εκτός περιοχής».

Βόλος-Λαμία (Μπέμπεκ): Ο Κροάτης δεν έδειξε κάτι φοβερό και διαφορετικό από τους Έλληνες διαιτητές, όπως και στο Άρης-ΑΕΚ. Παρότι έκανε λάθος στην αλλαγή του Ανσαριφάρντ η ΚΕΔ τον κράτησε και στο ματς του Βόλου. Στο 14’ ο Ντέλετιτς έπεσε για να πάρει πέναλτι, αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Στο 30’ η Λαμία ζήτησε ένα πέναλτι και σωστά δεν δόθηκε. Στην ισοφάριση της Λαμίας αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει φάουλ νωρίτερα. Στο 67’ αποβλήθηκε ο Ντέλετιτς έχοντας πάρει κίτρινη για τον πανηγυρισμό του στο γκολ. Σωστά πήρε και τις δύο κάρτες.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (Παπαπέτρου): Στο 20’ ο Κρμέντσικ πέφτει για να πάρει πέναλτι, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Στο 21’ ο Τζόλης ανατράπηκε από τον Βάτερμαν. Αρχικά ο Παπαπέτρου έδωσε κίτρινη και μετά με το VAR έδωσε κόκκινη. Η μπάλα μετά την ανατροπή έφυγε προς τα αριστερά, αν δεν υπήρχε ανατροπή θα έβαζε γκολ ο Τζόλης, οπότε σωστά δόθηκε κόκκινη. Καλά έκανε ο Παπαπέτρου και πήγε ο ίδιος στο VAR.

Άρης-Παναθηναϊκός (Σιδηρόπουλος): Στο 48’ ο βοηθός Κωσταράς αφήνει τον Μάνο σε θέση οφσάιντ και η φάση εξελίχθηκε σε κόρνερ, αλλά έπρεπε να είχε σηκώσει το σημαιάκι. Ο Σιδηρόπουλος έκανε καλή διαιτησία, αλλά ανέχθηκε τον Μπεναλουάν που έκανε 3-4 παραβάσεις για κάρτα.

ΑΕΚ-Ατρόμητος (Καραντώνης): Στο 15’ σε μια επίθεση της ΑΕΚ δόθηκε κακώς οφσάιντ ο Λιβάγια. Στο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ ο Σόλομον έκανε ανόητη ενέργεια και σωστά δόθηκε η παράβαση. Στο πέναλτι του Ατρομήτου, ο Λάζαρος έχει κατοχή της μπάλας και ο Λιβάγια από κεκτημένη ταχύτητα πέφτει πάνω του. Σωστά δόθηκε το πέναλτι. Σε ένα πέναλτι που ζητά ο Ατρόμητος από τον Σβάρνα στον Κωτσόπουλο δεν υπάρχει κάτι.