Ουσεϊνού Μπα: Το δεύτερο γκολ της καριέρας του, 26 μήνες μετά...

Ο Ουσεϊνού Μπα πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και το δεύτερο γενικά! Το παρθενικό ήταν πάλι σε ντέρμπι, στην Κορσική...

Ουσεϊνού Μπα: Το δεύτερο γκολ της καριέρας του, 26 μήνες μετά...

Πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι περίμενε με ανυπομονησία να έρθει η στιγμή για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τελικά τα κατάφερε. Σημειώνοντας, μάλιστα, ένα πολύ καθοριστικό τέρμα με το οποίο η ομάδα του ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Τούμπας και διατήρησε τη μεγάλη απόσταση που την χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες στη βαθμολογία της Super League.

O Ουσεϊνού Μπα έγινε ο 15ος παίκτης του φετινού ρόστερ του Ολυμπιακού που πετυχαίνει γκολ στη σεζόν με την κεφαλιά-«δυναμίτη» στην Τούμπα, πανηγυρίζοντας στην αγκαλιά του συμπατριώτη του Παπ Αμπού Σισέ αυτό το παρθενικό τέρμα με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας. Το οποίο ήταν το δεύτερο στην έως τώρα επαγγελματική καριέρα του!

Το προηγούμενο και μοναδικό είχε σημειωθεί πάλι σε ντέρμπι. Στην Κορσική. Και ήταν πάλι γκολ ισοφάρισης! Στις 2 Νοεμβρίου 2018, η Γκαζελέκ Αζαξιό, ομάδα του Μπα στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, αγωνιζόταν στην έδρα της Αζαξιό και είχε μείνει πίσω στο σκορ από νωρίς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μπα είχε σκοράρει για το 1-1, ενώ στο δεύτερο μέρος η ομάδα του πέτυχε κι άλλο γκολ και είχε πάρει τελικά τη νίκη.

Για τον 25χρονο στόπερ το επόμενο τέρμα ήρθε 26,5 μήνες αργότερα, στην Τούμπα. Και σίγουρα μπορεί να μην είναι η βασική υποχρέωσή του να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά με τα σωματικά προσόντα και το άλμα που διαθέτει σίγουρα θα έπρεπε να είχε περισσότερα από αυτά τα δύο γκολ στην μέχρι τώρα καριέρα του. Ειδικά στον Ολυμπιακό με τις πολλές στατικές φάσεις που κερδίζει η ομάδα του στους αγώνες της.

Μετά τον Σεμέδο που βρήκε πρόσφατα το γκολ για πρώτη φορά φέτος και το τέρμα του Μπα στην Τούμπα, έρχεται και η σειρά του Σισέ να σκοράρει κι αυτός φέτος για τον Ολυμπιακό, όπως είχε κάνει... 9 φορές στις προηγούμενες χρονιές του στην ελληνική ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολ από τους στόπερ του και αρχίζει να τα παίρνει...