Κύπρος: Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των πρωταθλημάτων

Έντονος ο προβληματισμός στην Κύπρο αναφορικά με την επανέναρξη και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, εκτός από εκείνα της Α’ κατηγορίας που διεξάγονται.

Κύπρος: Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον των πρωταθλημάτων

Μάλιστα σήμερα (13/1) έγινε και τηλεδιάσκεψη όλων των πλευρών και όπως ανακοινώθηκε πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν.

«ΚΟΠ και ΠΑΣΠ PASP Cyprus εξέτασαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά και την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εκτός από τα Πρωταθλήματα Ά κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων ζητημάτων και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις για τα επόμενα βήματα, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Κοινή θέση των δύο πλευρών είναι πως τα Πρωτάθλημα θα πρέπει να επαναρχίσουν και να ολοκληρωθούν στο γήπεδο.

Στην τηλεδιάσκεψη από πλευράς ΚΟΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιωργος Κούμας και ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς.

Τον ΠΑΣΠ εκπροσώπησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Σπύρος Νεοφυτίδης, ποδοσφαιριστές και οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στους αγώνες της α’ κατηγορίας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των ατόμων που δικαιούνται να παρακολουθούν τους αγώνες των διοργανώσεων της ΚΟΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαφοροποιείται ως ακολούθως:

Πρωτάθλημα Cyta: 20 άτομα

Πρωτάθλημα Dimco Γυναικών: 15 άτομα

Πρωτάθλημα Futsal: 10 άτομα

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, οι κατάλογοι με τα άτομα που θα παρακολουθούν τους αγώνες, θα πρέπει να συνεχίσουν να στέλνονται έγκαιρα στην ΚΟΠ για έγκριση. Τα άτομα αυτά, πρέπει να είναι μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων.