Ψάχνει γκολ με ΠΑΟΚ ο Φορτούνης

Πολλές νίκες και πολλές ασίστ από τον Κώστα Φορτούνη στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Όχι ακόμη, όμως, γκολ. Μήπως ήρθε η ώρα απόψε (13/1-19.30) στην Τούμπα; Ίωαη, πάντως, δεν έχει...

Ψάχνει γκολ με ΠΑΟΚ ο Φορτούνης

Δεν είναι οριστικό ότι θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, είναι όμως βέβαιο ότι θα παίξει ο Κώστας Φορτούνης στο αποψινό (13/1 - 19.30) μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υγείας για τον παίκτη του Ολυμπιακού, δεν έχει πρόβλημα με ίωση και έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να βρίσκεται στις αρχικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο πολύ φορμαρισμένος άσος της πειραϊκής ομάδας θα επιχειρήσει να είναι καθοριστικός για ακόμη ένα παιχνίδι, όπως κάνει με απόλυτη συνέπεια το τελευταίο διάστημα, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μία ακόμη επιτυχία που θα τον αποσπάσει κι άλλο από τους αντιπάλους του στη βαθμολογία της Super League και στην κούρσα για τον φετινό τίτλο.

Μέσα στο παιχνίδι ο Φορτούνης θα ψάξει και τον τρόπο για να φτάσει στην επίτευξη ενός προσωπικού στόχου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό μπορεί να έχει καταφέρει αρκετές νίκες επί του ΠΑΟΚ, να έχει μοιράσει ασίστ στους συμπαίκτες του, αλλά δεν έχει βάλει ο ίδιος κάποιο γκολ στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Κι ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες εναντίον της οποίας δεν έχει σκοράρει ο 27χρονος μεσοεπιθετικός. Κι από τις ελάχιστες γενικότερα στις αναμετρήσεις των εγχώριων διοργανώσεων. Με τον διεθνή άσο να είναι άλλωστε στο κυνήγι σημαντικών ιστορικών επιτευγμάτων στο πρωτάθλημα, έχοντας φτάσει ήδη στα 60 γκολ με αυτό στο Αγρίνιο και συνεχίζοντας να ξεπερνά τον ένα μετά τον άλλον, θρυλικούς «γκολτζήδες» της ομάδας του.

Ο Φορτούνης έχει παίξει στην καριέρα του με τον Ολυμπιακό σε 12 αγώνες εναντίον του ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει πανηγυρίσει 7 νίκες, έχει ηττηθεί 4 φορές και έχει μια ισοπαλία στην Τούμπα. Εκεί όπου σε άλλα 4 παιχνίδια στα οποία έχει συμμετάσχει, οι νίκες και οι ήττες του είναι μοιρασμένες.

Το καλύτερο παιχνίδι του στην Τούμπα ο Φορτούνης το είχε πραγματοποιήσει στη σεζόν 2015-16 με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα, όταν είχε δώσει τις μπαλιές για τα γκολ των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε με τα οποία ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 2-0.
Την ίδια περίοδο ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο, τότε που είχε πασάρει στον Καμπιάσο το ένα από τα δύο γκολ των Πειραιωτών στην επικράτηση (με ανατροπή) με 2-1. Σε ματς που είχε διακοπεί...

Η τελευταία ασίστ του Φορτούνη για γκολ του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ήταν στο περσινό 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Κύπελλο, στο ένα από τα γκολ της πρόκρισης που είχε σημειώσει ο Μαντί Καμαρά. Ο Ολυμπιακός θα παίξει 4 φορές φέτος με τον ΠΑΟΚ (μπορεί και περισσότερες αν κληρωθούν και στο Κύπελλο, όπως είχε συμβεί και πέρυσι), αλλά ο Φορτούνης θέλει να τελειώσει με αυτή την… εκκρεμότητα της καριέρας του το συντομότερο δυνατό. Γιατί όχι και σήμερα;