Ντάρμπισιρ: «Επικός ο τελικός με την ΑΕΚ» (vid)

Ο Ματ Ντάρμπισιρ μίλησε για όλα όσα έζησε στον Ολυμπιακό, για τις αλλαγές που έγιναν το 2010 και για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ντάρμπισιρ: «Επικός ο τελικός με την ΑΕΚ» (vid)

Στην Αυστραλία συνεχίζει την καριέρα του ο Ματ Ντάρμπισιρ και συγκεκριμένα στην Macarthur. Ο Άγγλος επιθετικός το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Ομόνοια και αποφάσισε να μετακομίσει στην Αυστραλία. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό και όλα όσα έζησε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ντάρμπισιρ αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2009 και είναι από τους ποδοσφαιριστές που ο κόσμος δεν τον έχει ξεχάσει.

Ο 34χρονος επιθετικός εντοπίστηκε από μία παρέα οπαδών του Ολυμπιακού από το εξωτερικό. Οι συγκεκριμένοι φίλοι των Πειραιωτών αποφάσισαν τον Αύγουστο του 2020 να δημιουργήσουν ένα podcast και μέσω αυτού να έρθουν πιο κοντά με τους Έλληνες Ολυμπιακούς. Πριν λίγες ημέρες μίλησαν με τον Ματ Ντάρμπισιρ, ο οποίος τους άνοιξε την καρδιά του για όλα όσα έζησε στον Ολυμπιακό.

Ο Άγγλος φορ μίλησε στο Gate 7 International podcast και το fosonline.gr σας μεταφέρει τα κυριότερα σημεία των όσων είπε. Αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες του στιγμές στον Ολυμπιακό λέγοντας: «Όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό έπαιζα σε λάθος θέση και δεν ήμουν καλός γι' αυτό ζήτησα από τον προπονητή να κάνω μόνος μου προπόνηση για να μπορέσω να βελτιωθώ», τόνισε και απάντησε στην ερώτηση αν ήξερε κάτι για την ομάδα του Πειραιά: «Μου είχε πει κάποια πράγματα ο μάνατζερ μου. Μου είχε πει ορισμένες ιστορίες για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, αλλά θα κρατήσω για μένα. Δεν ήξερα πολλά πράγματα, ήξερα ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ, αλλά αυτό το συνειδητοποίησα καλύτερα όταν μπήκα μέσα σε αυτό».

Μιλώντας για τον κόσμο του Ολυμπιακού τόνισε: «Από την Πρέμιερ Λιγκ που ο κόσμος σε εμψυχώνει βρέθηκα στην Ελλάδα και πολύ γρήγορα κατάλαβα πόσο πάθος έχει ο κόσμος για την ομάδα και το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα ο κόσμος είναι πολύ παθιασμένος, δεν θέλει με τίποτα να χάνει η ομάδα και τους ενδιαφέρει να κατακτούν τη νίκη. Παίζοντας σε αυτό το κλαμπ έγινε πολύ δυνατή η καριέρα μου», είπε χαρακτηριστικά ο Ντάρμπισιρ.

Στη συνέντευξη του ο Ντάρμπισιρ έκανε ειδική μνεία στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς για τον οποίο είπε: «Ήταν πολύ καλός μου φίλος και ήταν ο οδηγός μου στην ομάδα. Όταν έχει αρχηγό σαν τον Τζόρτζεβιτς μπορείς να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο», σχολίασε ο Ντάρμπισιρ. Όσον αφορά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού τόνισε: «Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι πάντα η νίκη. Μας ενδιέφερε πάντα να νικάμε είτε χρειαζόμασταν τους βαθμούς είτε όχι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τον Ντάρμπισιρ ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του στην Ελλάδα κι εκείνος είπε: «Ήταν η απόλυτη τρέλα. Θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που μετά απ' αυτό έβλεπα συνέχεια τον εαυτό μου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ήταν πολύ περίεργο για εμένα», σχολίασε και θυμήθηκε το γκολ στον τελικό με την ΑΕΚ: «Ήταν η πιο επική στιγμή. Ήταν μία φανταστική σεζόν, μία μαγική χρονιά σε αντίθεση με το 2010 που τίποτα δεν πήγε καλά. Τότε αλλάξαμε αρκετούς προπονητές και ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα να φύγω και να επιστρέψω στην Αγγλία. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα τα άλλαζα όλα από εκείνη τη χρονιά. Οι πολλές αλλαγές που έγιναν μας επηρέασαν, ενώ άλλαξε μέχρι και ο πρόεδρος. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, πάντως ήταν σαν πατέρας μας. Δεν λέω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν καλός με εμάς, αλλά δεν πρόλαβα να τον ζήσω πολύ», υπογράμμισε ο Ματ Ντάρμπισιρ.