Άγιαξ- PSV 2-2: Μπροστά βάζει, πίσω... μπάζει (highlights)

Η γνωστή εικόνα της PSV στο 2-2 με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Προηγήθηκε 2-0 στο 21΄(με Ζαχάβι από ασίστ του Μάλεν), ισοφαρίστηκε με γκολ των Πρόμες (40΄), Άντονι (65΄). Τι είδαν στον Ολυμπιακό από την αντίπαλό τους στο Europa League.

Άγιαξ- PSV 2-2: Μπροστά βάζει, πίσω... μπάζει (highlights)

Τη γνωστή φετινή εικόνα της έδειξε η Αϊντχόφεν στο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος στην έδρα του Άγιαξ. Πολύ δυνατή στην επίθεση και στον ανοιχτό χώρο, με σημαντικές αδυναμίες στον ανασταλτικό τομέα. Προηγήθηκε 2-0 με σκόρερ τον Εράν Ζαχάβι στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στην πίεση του Άγιαξ που ισοφάρισε σε 2-2 και κράτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία με διαφορά ενός πόντου. (35 ο Άγιαξ, 34 η PSV μετά τη 15η αγωνιστική)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League αιφνιδίασε απόλυτα τον Άγιαξ μόλις στο 2΄με τον Μάλεν να κάνει φανταστικά πάσα με τακουνάκι στον Ζαχάβι και εκείνος να πλασάρει για το 0-1. Ο Άγιαξ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 10΄η PSV είχε ευκαιρία σε φάουλ του Μάξ που έβγαλε ο Ονανά, ενώ στο 21΄πάλι εκτέλεσε με το φονικό της δίδυμο! Ο Σανγκαρέ έκλεψε, ο Ζαχάβι πέρασε στον Μάλεν κι αυτός έδωσε ξανά στον Ισραηλινό που πλάσαρε για το 0-2.

Ο Άγιαξ είχε δοκάρι στο 28΄με σουτ του Τάντιτς, αλλά στο 40΄κατάφερε να μειώσει. Ο Τάντιτς εξουδετέρωσε τον Ντάμφρις και σέρβιρε στον Πρόμες που νίκησε τον Εμβογκό για το 1-2

Η πίεση του Άγιαξ ήταν έντονη από την έναρξη της επανάληψης, με τους ακραίους της Αϊντχόφεν να έχουν αρκετά προβλήματα. Ο Αλέρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 50΄από την μπαλιά του Τάντιτς, αλλά και πάλι η PSV ήταν τυχερή καθώς ο Ιβοριανός στράικερ ήταν για λίγο οφσάιντ όπως φάνηκε στο VAR και ασπάστηκε ο Κάιπερς που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης.

H PSV είχε δύο καλές στιγμές στο 54΄και στο 55΄αλλά ο Ονανά εξουδετέρωσε το φάουλ του Μαξ και το σουτ του Ζαχάβι αντιστοίχως. Ο Άγιαξ είχε ευκαιρία με τον Άντονι στο 61΄με την κεφαλιά να αποκρούεται από τον Εμβογκό, όμως στο 65΄ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα για το 2-2. Λάθος του Ντάμφρις, ο Ταλιαφίκο έδωσε στον Αλέρ, αυτός γύρισε στον Άντονι που σούταρε δυνατά και εκτέλεσε τον Εμβογκό!

Η πίεση του Άγιαξ συνεχίστηκε ασφυκτική με δύο μεγάλες ευκαιρίες από τον Πρόμες στο 75΄, με τον Τέζε να διώχνει σωτήρια και στις δύο περιπτώσεις. Ενώ στο 77΄ο Μποσκαλί παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να κόψει τον Τάντιτς. Στο 80΄πάντως ο Ζαχάβι είχε καλή στιγμή για το 2-3, αλλά γλίστρησε πάνω στο πλασέ και νικήθηκε από τον γκολκίπερ. Στο 88΄ο Μαντουέκε ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκράβενμπεργκ, αλλά σωστά ο Κάιπερς δεν έδωσε πέναλτι για την PSV. Ενώ στο 89΄ο Μάουρο Ζούνιορ μπήκε εντυπωσιακά από τα πλάγια αλλά την τελευταία στιγμή προ του Τόμας έκοψε ο Ρενς και έσωσε τον Άγιαξ!

Από την Αϊντχόφεν στο πρώτο ημίχρονο έβγαλαν μάτια οι Ζαχάβι και Μάλεν, αλλά όλοι είχαν έξοχη απόδοση, με τον Σανγκαρέ στο κέντρο να είναι αρχοντικός και τους πλάγιους να κάνουν καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Στην επανάληψη οι παίκτες του Ρότζερ Σμιντ έπεσαν πάρα πολύ, ειδικά οι μπακ, πιέστηκαν αφόρητα και δεν είχαν την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Μακράν κορυφαίος του Άγιαξ ο Τάντιτς, ενώ εντυπωσιακός ο Άντονι.

H PSV έπαιξε με 4-4-2 έχοντας τον Εμβογκό στην εστία, στα άκρα της άμυνας τους Ντάμφρις και Μαξ, στόπερ τους Τέζε και Μποσκαλί, στον άξονα Σανγκαρέ και Ροζάριο, στις πτέρυγες Γκάκπο και Ιχατάρεν και δίδυμο στην επίθεση τους Μάλεν και Ζαχάβι. Στο 69΄ο Νεοζηλανδός Τόμας πήρε τη θέση του Γκάκπο. Στο 76΄ο Μάουρο Ζούνιορ πήρε τη θέση του Μάλεν. Στο 81΄έφυγαν Ιχατάρεν και Ζαχάβι και μπήκαν ο Μεξικανός Γκουτιέρες και ο Άγγλος Μαντουέκε.

Η σύνθεση του Άγιαξ: Ονανά, Μασράουι (81΄Ρενς), Σουρς, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Κλάσεν, Γκράβενμπεργκ, Πρόμες (80΄Κουντούς), Άντονι, Τάντιτς, Λάμπιαντ (46΄Αλέρ)