Υβ Τριαντάφυλλος για Ελ Αραμπί: «Κάτι παραπάνω από πολύτιμος»

Ο θρυλικός επιθετικός του Ολυμπιακού της δεκαετίας του '70, Υβ Τριαντάφυλλος μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Υβ Τριαντάφυλλος για Ελ Αραμπί: «Κάτι παραπάνω από πολύτιμος»

Στο φύλλο της Τρίτης είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον θέμα του Θέμη Σινάνογλου για τα κατορθώματα του Ελ Αραμπί και τις ομοιότητές του με τον θρυλικό Υβ Τριαντάφυλλο που τη δεκαετία του ‘70 είχε κάνει τον κόσμο του Ολυμπιακού να... παραμιλά στις εξέδρες!

Ο θρυλικός Υβ, που παρακολουθεί τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, ενημερώθηκε για αυτόν τον παραλληλισμό της εφημερίδας μας και εμφανώς συγκινημένος είπε δύο λόγια στο «ΦΩΣ»: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και λιγότερα προβλήματα. Με συγκινεί πραγματικά να ξαναμιλώ ύστερα από καιρό στο “ΦΩΣ”, μια εφημερίδα μυθική για τον Ολυμπιακό. Τα τρία χρόνια στην ομάδα του Πειραιά με τους φιλάθλους της και τη ζεστή και τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ήταν για εμένα κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής καριέρας μου.

Με την ευκαιρία στέλνω τους χαιρετισμούς μου σε όσους με αγκάλιασαν τότε, φιλάθλους, διοίκηση, συμπαίκτες, αλλά και στους συντελεστές του σημερινού Ολυμπιακού. Έχει ενδιαφέρον η σύγκρισή μου ή ο παραλληλισμός με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παρότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Έχουν αλλάξει και οι παράμετροι του γκολ, ο τρόπος παιχνιδιού, ο αγωνιστικός χώρος, η ίδια η μπάλα με την οποία παίζεται σήμερα το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ένας κλασικός γκολτζής όπως ο Ελ Αραμπί, με τις αναμφισβήτητες ικανότητές του, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι θα πετύχει πολλά ακόμα γκολ και του εύχομαι ό,τι καλύτερο - να γευτεί όσες χαρές γεύτηκα κι εγώ στους κόλπους της αγαπημένης μου ομάδας».

Ο 72χρονος πλέον Yβ θέλησε να κάνει και μία σύγκριση της δικής του εποχής με την τωρινή, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει και το πόσο δύσκολη είναι η δουλειά των σύγχρονων επιθετικών: «Στην εποχή μου οι ρόλοι ήταν συγκεκριμένοι. Ο επιθετικός ήταν μόνο επιθετικός και ασχολιόταν κυρίως με το σκοράρισμα. Ο δημιουργός ήταν μόνο δημιουργός, κοιτούσε μόνο πώς θα δημιουργήσει. Ο Ελ Αραμπί εκτός από σπουδαίος γκολτζής, που μπορεί σε μία κακή βραδιά του Ολυμπιακού να τον οδηγήσει στη νίκη με μία ευκαιρία που θα του δοθεί, κάνει και ένα σωρό άλλες δουλειές στο γήπεδο. Δεν είναι μόνο σκόρερ. Είναι πιο σύνθετος ο ρόλος του».