Το τελειώνει και κοιτάζει την Ευρώπη!

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό ακριβώς που ήθελαν ο προπονητής και ο κόσμος του. Ξεκίνησε με νίκη -και μάλιστα κόντρα στην ΑΕΚ- τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το τελειώνει και κοιτάζει την Ευρώπη!

Απέδειξε περίτρανα πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχοντας αποτελεσματικότητα και κάνοντας επίδειξη ισχύος.

Και βέβαια δεν περιμέναμε την αναμέτρηση της Κυριακής για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα (άλλωστε το είπε και ο Μανόλο Χιμένεθ πριν από το ντέρμπι), όμως πρέπει σε κάθε ματς να επαληθεύει την ανωτερότητά του και το έκανε! Προσήλωση και πλήρης υπεροχή στο πρώτο μέρος, εκμετάλλευση των λαθών και των ευκαιριών του στο δεύτερο! Δεν είναι τολμηρό να πούμε πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι πολύ κοντά στο να κόψουν πρώτοι το νήμα. Άλλωστε το γνωρίζουν και οι αντίπαλοί τους, όμως θέλει προσοχή καθώς απειλή είναι μόνο ο κακός του εαυτός.

Στο Φάληρο αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η διαφορά των δύο ρόστερ και τρεις φάσεις ήταν αρκετές. Ο Ελ Αραμπί χρειάστηκε μια επαφή για να βρει δίχτυα (κάνοντας το 1-0), ενώ ο Σα όταν έπρεπε να επέμβει το έκανε με άψογο τρόπο κόντρα στον Μάνταλο, σε ένα χρονικό σημείο όπου η ΑΕΚ έψαχνε την ισοφάριση. Στον αντίποδα ο πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» Καρίμ Ανσαριφάρντ βγήκε αλλαγή στην ανάπαυλα και ο Τσιντώτας έχει μεγάλη ευθύνη για το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του. Οι μεγάλοι παίκτες μιλούν σε σημαντικά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός και τους έχει και τον βοηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το 2021 με... πάρτι και τώρα καλούνται να περάσουν ένα βαρύ πρόγραμμα, έχοντας χτίσει διαφορά από τους διώκτες τους. Ο Ιανουάριος είναι αναμφίβολα ο πιο σημαντικός μήνας, αφού τα δύο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά και οι έξοδοι σε Αγρίνιο, Τρίπολη και Ριζούπολη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της κούρσας. Δεν είναι απίθανο να υπάρξουν απώλειες και να μειωθεί η διαφορά. Βαθμολογικά πάντα, γιατί ως ομάδα οι Πειραιώτες είναι πολλά επίπεδα πάνω από τους ανταγωνιστές τους.

Ας απλώσει την... μπουγάδα και ύστερα ας ρίξει το βάρος στην Ευρώπη και τα ματς με την Αϊντχόφεν, που θα του δώσουν την ευκαιρία να παραμείνει στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά το πέρας του Μαρτίου! Να πραγματοποιήσει μια πορεία αντάξια της περσινής.

Γιατί όπως και να το κάνουμε το Γιουρόπα Λιγκ είναι ο δεύτερος μεγάλος στόχος των «ερυθρόλευκων». Οι Ολλανδοί δεν είναι κανένα μεγαθήριο, ούτε απαγορευτικό μπορούν να βάλουν. Ο σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να περάσει το εμπόδιό τους, όντας ουσιαστικός και 100% προσηλωμένος. Αρκεί στον Ρέντη να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα με τραυματισμούς και κρούσματα κορονοϊού και να εμφανιστεί με όλα του τα «όπλα».

ΥΓ.: Ο Βρουσάι γίνεται όλο και καλύτερος. Παίκτης πάνω στον οποίο στον Πειραιά μπορούν να επενδύσουν και να τους δικαιώσει με την εικόνα του.