Το «κιτρινόμαυρο» ηλεκτροσόκ δεν λειτούργησε

Η χρονιά άλλαξε. Ομοίως και η ΑΕΚ προπονητή και τεχνικό διευθυντή, αλλά η διαφορά της από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, αντί να μειωθεί, αυξήθηκε σε διψήφια.

Το «κιτρινόμαυρο» ηλεκτροσόκ δεν λειτούργησε

Σε πρώτη ανάγνωση το «ηλεκτροσόκ» που επιχείρησε η διοίκηση της ΑΕΚ, μετά την ανερμάτιστη και αποκαρδιωτική εικόνα στον τελευταίο αγώνα του 2020 με τον Βόλο, απομακρύνοντας Καρέρα και Ίβιτς (με τους Χιμένεθ και Παναγιώτη Κονέ να τους αντικαθιστούν αντίστοιχα), δεν λειτούργησε. Εκ του αποτελέσματος. Η «Ένωση» έχασε με το… δύσπεπτο 3-0 και πλέον ανεβαίνει «βουνό».

Οι παίκτες της έδειξαν διάθεση αρχικά να ακολουθήσουν το πλάνο του νέου (και… παλιού, για κάποιους) τεχνικού, ο οποίος ηττήθηκε πρώτη φορά σε παρθενικό παιχνίδι «κιτρινόμαυρης» θητείας του, για ένταση και πίεση ψηλά, αλλά, όπως είχε πει την παραμονή του αγώνα ο 56χρονος Ίβηρας, δεν μπορεί να κάνει «μαγικά» σε έξι μέρες.

Για την ακρίβεια έγινε ένα: με το που δέχθηκε το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί η ΑΕΚ «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο για όλο το πρώτο μέρος! Απόρροια της κάκιστης ψυχολογίας αλλά και του ότι ο Ολυμπιακός με Καμαρά και Εμβιλά πήρε το κέντρο απομονώνοντας τους «μπροστινούς» της και αναγκάζοντας τον Χιμένεθ να αντικαταστήσει δύο εξ αυτών στην ανάπαυλα. Συν την αναγκαστική αλλαγή του Μπακάκη (η χρησιμοποίηση Σβάρνα ως δεξιού μπακ δείχνει γιατί η ΑΕΚ πάει για μεταγραφή στη θέση).

Η αλλαγή σχηματισμού (από 4-2-3-1 σε 4-3-3) του παρεμβατικού Χιμένεθ βελτίωσε την εικόνα της ΑΕΚ στην επανάληψη. Απείλησε σε δύο περιπτώσεις με Σιμόες και Μάνταλο (δις στην ίδια φάση), αλλά στο καλύτερο διάστημά της προδόθηκε από την κακή αμυντική της λειτουργία (δεν έφυγε μαζί με Καρέρα και παλιό χρόνο, συνεχίζοντας να την ακολουθεί τη φετινή σεζόν) δεχόμενη το δεύτερο γκολ σε μια φάση όπου ο Τσιντώτας (κακός χθες) δεν συνεννοήθηκε με Κρίστιτσιτς και Νεντελτσεάρου και ο «κίλερ» Ελ Αραμπί «πυροβόλησε» για δεύτερη φορά «τελειώνοντας» το ματς.

Συμπερασματικά: ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πολλή δουλειά για να θυμίσει η ΑΕΚ τις αρετές που την έστεψαν πρωταθλήτρια το 2018. Η απόσταση από την κορυφή ίσως δώσει στον Ισπανό την ευκαιρία να δουλέψει και να επιχειρήσει τομές…