Ο Νικοπολίδης ψήφισε Μπουφόν για τον κορυφαίο τερματοφύλακα στην ιστορία!

Ο Αντώνης Νικοπολίδης όπως ακόμα 17 τερματοφύλακες ψήφισαν για τον κορυφαίο όλων και ο Έλληνας θρύλος επέλεξε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν που επικράτησε στην ψηφοφορία. 

Ο Νικοπολίδης ψήφισε Μπουφόν για τον κορυφαίο τερματοφύλακα στην ιστορία!

Ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην ιστορία για τον Αντώνη Νικοπολίδη; Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν! Και εδώ που τα λέμε, όχι μόνο για τον Έλληνα θρύλο… Η ιταλική «Gazzetta Dello Sport» διεξήγαγε ψηφοφορία για τον καλύτερο τερματοφύλακα στην ιστορία και ζήτησε τη γνώμη 18 καταξιωμένων γκολκίπερ από 18 διαφορετικές χώρες.

Με 7 ψήφους, μία εκ των οποίων άνηκε στον Αντώνη Νικοπολίδη, αναδείχθηκε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κορυφαίος.

«Είδα πρώτη φορά τον Μπουφόν σε ένα φιλικό, όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Ο Τζίτζι έπαιζε στην Πάρμα και ήταν 19 χρονών. Πάντα μου άρεσε πολύ, είναι πολύ σημαντικό να είσαι τόσο σταθερός στο κορυφαίο επίπεδο για τόσα πολλά χρόνια. Είναι φανταστικό το ότι βρίσκεται στην κορυφή για τόσο μεγάλο διάστημα. Για αυτό και αποτελεί το δικό μου Νο1», ήταν τα λόγια του Αντώνη Νικοπολίδη στην «Gazzetta Dello Sport».

Στη 2η θέση με 5 ψήφους βρέθηκε ο Λεβ Γιασίν, ενώ 3ος τερμάτισε ο Ντίνο Τζοφ με 2 ψήφους. Από μία φορά ψηφίστηκαν οι Γκόρντον Μπανκς, Ίκερ Κασίγιας, Σεπ Μάιερ, Λαντισλάο Μαζούρκιεβιτς, Ροτζέριο Σένι, Κλαούντιο Ταφαρέλ και Πέτερ Σμάιχελ.

Πέραν του Αντώνη Νικοπολίδη ψήφισαν ονόματα όπως οι Μάνουελ Νόιερ, Ντίνο Τζοφ, Πέτερ Σμάιχελ, Ζούλιο Σέζαρ, Σαντιάγκο Κανιθάρες.