ΠΑΣ Γιάννινα: Η ανασκόπηση της χρονιάς του «Άγιαξ» στην εποχή της πανδημίας!

Ανασκόπηση του 2020: Όλα όσα έγιναν στον ΠΑΣ Γιάννινα, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία!

ΠΑΣ Γιάννινα: Η ανασκόπηση της χρονιάς του «Άγιαξ» στην εποχή της πανδημίας!

Τι χρονιά ήταν και αυτή. Η πανδημία στέρησε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, άλλαξε τη ζωή μας, έφερε τα πάνω κάτω. Το 2020 φεύγει με την ευχή να μην ζήσουμε άλλη φορά τέτοιες καταστάσεις και το 2021 να επαναφέρει τη ζωή μας εκεί που σταμάτησε όταν ξεκίνησε η πανδημία με τον κορονοϊό. Πρωτόγνωρα πράγματα ζήσαμε και στο ποδόσφαιρο. Διακοπές πρωταθλημάτων, αγώνες χωρίς φιλάθλους με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα και πολλά άλλα. Φτάνουμε στην Πρωτοχρονιά και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών, καθώς άλλα δεν ξεκίνησαν και άλλα διακόπηκαν. Την ανασκόπηση των γεγονότων αυτής της δύσκολης χρονιάς θα κάνουμε σήμερα, σε ότι έχει σχέση με τον ΠΑΣ και το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο. Στα τόσα άσχημα που συνέβησαν, το μόνο καλό για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ 1, έστω και αν δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και η καλή σε γενικές γραμμές παρουσία στον α’ γύρο της πρώτης κατηγορίας. Στο 2020, πέρασε και ο ΠΑΣ από δύσκολα μονοπάτια, αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά τελικά κατάφερε να ξεφύγει από τη Β’ Εθνική, γλυτώνοντας από το άγχος και την αβεβαιότητα που διακατέχει τις υπόλοιπες ομάδες αυτής της κατηγορίας. Ας θυμηθούμε πως άρχισε, πως εξελίχθηκε και πως κλείνει το 2020, με την ευχή τα καλύτερα να έρθουν με τον νέο χρόνο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

2/1: Χαμόγελα στα Γιάννινα με την είσοδο του νέου χρόνου 2020 καθώς ο ΠΑΣ μία αγωνιστική πριν από το τέλος του α’ γύρου είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2με 4 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης.

4/1: Φτωχότερη έγινε η αθλητική οικογένεια των Ιωαννίνων, καθώς πρόσφατα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο παλιός διαιτητής Α’ Εθνικής Αλέκος Σιδηρόπουλος.

5/1: Νίκη με 3-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας στο στάδιο «Ζωσιμάδες» με γκολ των Κάστρο και Κριζμάν.

6/1: Τέλος από τον ΠΑΣ ο Ραμίρ Ράντοβατς που είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα Σαράγεβο.

8/1: Με γκολ του Γιώργου Παμλίδη στο 28’ ο ΠΑΣ κέρδισε χθες με σκορ 1-0 τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για το Κύπελλο Ελλάδος.

12/1: Με ένα καταπληκτικό γκολ στο 42’ του Λεό, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Παναχαϊκή και συνεχίζει την προέλαση για την Α’ Εθνική Κατηγορία.

15/1: Εκτός Κυπέλλου Ελλάδος έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

19/1: Σε άσχημη ημέρα η τοπική ομάδα έχασε 1-0 από τον Λεβαδειακό με γκολ του Μεχία στις καθυστερήσεις του αγώνα. Τέλος ο Πίτου Γκαρσία από τον ΠΑΣ.

26/1:Σημαντική νίκη με 2-1 μέσα στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, η πρώτη στην προϊστορία των δύο ομάδων. Τα γκολ του «Άγιαξ» ο Λεό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

2/2: Ισοπαλία 1-1 ο ΠΑΣ στα Γιάννινα με τον Κισσαμικό Χανίων. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Λεό και ισοφάρισαν οι Κρητικοί με τον Βρετό.

6/2: Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλιός άσσος του ΠΑΣ Βασίλης Μάντζιος. Διετέλεσε πάνω από 20 χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣΗ και μέλος διοικήσεων της ΕΠΟ.

9/2: Νίκη με 6-1 σημείωσε επί του Απόλλωνα Πόντου ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ουδέτερο γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, που χρησιμοποιεί για έδρα η ομάδα των ποντίων, καθώς δεν επιτράπηκε να αγωνιστεί στο γήπεδο Καλαμαριάς.

11/2: Διαζύγια προπονητών στο τοπικό των Ιωαννίνων. Από την Προοδευτική Περάματος αποχώρησε ο Αντώνης Κοζανίτης και από τον Αετό Αετορράχης ο Αποστόλης Βαλάκος.

13/2: Κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τιμήθηκε από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Προπονητών Ποδοσφαίρου ο παλιός άσσος του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού Βασίλης Παπαχρήστου για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

14/2: Με επιτυχία στέφθηκε η διημερίδα με θέμα «αθλητικός τουρισμός» που οργάνωσε στα Γιάννινα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

16/2: Ο ΠΑΣ σε μεγάλη μέρα συνέτριψε με σκορ 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ντέρμπι της Σούπερ Λιγκ 2. Με τη νίκη αυτή μπήκαν οι βάσεις για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία της γιαννιώτικης ομάδας.

17/2: Με ανακοίνωση ο ΠΑΣ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του ΜπάροιΧουλσόφ, παλιού άσσου του μεγάλου Άγιαξ και προπονητή του ΠΑΣ αρχές δεκαετίας του ’90.

24/2: Άλλη μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς κέρδισε 2-0 στα Περιβόλια Χανίων τον Πλατανιά.

28/2: Έστω και δύσκολα, ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 στο γήπεδο Δράμας την τοπική Δόξα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

4/3: Ο Γιώργος Κάκκος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Προοδευτικής Περάματος, μετά το διαζύγιο με τον Αντώνη Κοζανίτη. Επίσης ο Χρήστος Αγγέλης είναι αντικαταστάτης του Γιώργου Θρασκιά στην τεχνική ηγεσία του Ριδοτοπίου.

5/3: Η ΕΠΣΗΠ με ανακοίνωση συστήνει τα σωματεία να κάνουν απολύμανση των εγκαταστάσεων και να τηρήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προστασία από τον κορονοϊό.

8/3: Στο ρελαντί και άνετα ο ΠΑΣ 4-1 την Κέρκυρα. Τα γκολ Παμλίδης (2), Ελευθεριάδης, Κριζμάν.

9/3: Η ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι τα ματς που θα ακολουθήσουν θα είναι χωρίς φιλάθλους. Ο ΠΑΣ με σχετική ανακοίνωση ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την Α. Ε. καραϊσκάκης ζήτησε από τον κόσμο να πειθαρχήσει στις αποφάσεις των αρμοδίων υγειονομικών οργάνων.

10/3: Τέλος η συνεργασία του προπονητή Κώστα Βελτσίστα με τη Θύελλα Ελεούσας.

11/3: Η ΓΓΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την τέλεση αγώνων άνευ φιλάθλων λόγω κορονοϊού.

12/3: Μεαπόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2 αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή του πρωταθλήματος.

13/3: Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2 σταμάτησαν και οι προπονήσεις στον ΠΑΣ, ως νέο επιπρόσθετο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Οι παίκτες πήραν ο καθένας ατομικό πρόγραμμα από τον γυμναστή της ομάδας Γιάννη Ντουρουντό μέχρις τις 17 Μαρτίου που θα επανεκτιμηθεί πάλι η κατάσταση.

16/3: Ο ΠΑΣ ως ομάδα πειθάρχησε πρώτος στα μέτρα που πάρθηκαν για καραντίνα των πολιτών, απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για να φτάσουν σε όλους τους φιλάθλους οι οδηγίες πρόληψης που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές.

18/3: «Προέχει η υγεία, τα υπόλοιπα έπονται», τόνισε σε συνέντευξη στο «ΦΩΣ» ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Λευτέρης Χουτεσιώτης.

19/3: Ο γιατρός της τοπικής ομάδας Σταύρος Ριστάνης σε μήνυμά του μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στις σελίδες της ΠΑΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέπει όλους τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

1/4: Με τον Αργύρη Γιαννίκη θα πορευτεί και του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 1 ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο κόουτς της ομάδας σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελληνική Ραδιοφωνία αποκάλυψε ότι έχει διετές συμβόλαιο με την τοπική ομάδα.

2/4: η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε αναστολή εργασιών και μπήκε στον μηχανισμό στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την μεγάλη κρίση που προέκυψε λόγω του κορονοϊού.

4/4: Δήλωση του προέδρου Γιώργου Χρσιτοβασίλη στο «Φως» για την πανδημία: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και να γλιτώσουν άνθρωποι. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Εμείς στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Τώρα για τις επιπτώσεις, τι να πω. Είναι μεγάλες, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην οικονομία, στις δουλειές μας».

14/4: «Αν υπήρχε το VAR την αγωνιστική σεζόν 2018-19 δεν θα υποβιβάζονταν ο ΠΑΣ» τόνισε σε συνέντευξη ο πρώην προπονητής Γιάννης Πετράκης.

19/4: Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι άνθρωποι του ΠΑΣ πέρασαν ένα διαφορετικό Πάσχα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κλεισμένοι στα σπίτια τους, χωρίς εκκλησιασμό, χωρίς κόκκινα αυγά, χωρίς το Αναστάσιμο φως. Με τους παίκτες επικοινώνησε πολλές φορές ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, τόσο για τις καθιερωμένες ευχές, όσο και να τους βοηθήσει ψυχολογικά.

30/4: Η ΕΠΟ αποφάσισε την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ’ Εθνικής. Πρωταθλήτρια στην Α’ Κατηγορία ανακηρύχθηκε η Θύελλα Κατσικά που ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική.

ΜΑΪΟΣ

5/5: Η Αναγέννηση Άρτας με ανακοίνωσή της ζητά να ανεβεί και αυτή ως δευτεραθλήτρια στη Φουτμπολ Λιγκ.

6/5: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν από τις ομάδες που ψήφισαν σε τηλεδιάσκεψη για να ξεκινήσουν και στη Σούπερ Λιγκ 2 οι προπονήσεις, όπως έγινε από χθες και στη Σούπερ Λιγκ 1.

7/5: Στη Θύελλα Κατσικά η διοίκηση του Αλέξανδρου Βαρτζιώτη ξεκίνησε τον σχεδιασμό για τη σεζόν 2020-21 όπου η ομάδα θα αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.

8/5: Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την διακοπή λόγω κορονοϊού του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ 2. Η διακοπή στην 20η αγωνιστική βρήκε τον «Άγιαξ» πρώτο, με διαφορά 7 βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

9/5: Το συμβούλιο της ΦΙΦΑ που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB) ενέκρινε την αύξηση από τρεις σε πέντε των αλλαγών που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα.

12/5: Το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις σε υπαίθριους χώρους ανά γκρουπ των 6-8 ατόμων και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, άναψε η Κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

21/5: Στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησαν οι προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς τα τεστ βγήκαν αρνητικά και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

26/5: Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κάνει ότι μπορεί για να ξαναγυρίσει η ζωή στα γήπεδα, βοηθώντας και την προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, έστω και αν χρειαστεί να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των αγώνων πλέι οφ.

28/5: Με κλήρωση κυπελλούχος της ΕΠΣΗΠ για τη σεζόν 2019-20 αναδείχθηκε ο Α. Ο. Ανατολής και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος για τη νέα σεζόν. Φιναλίστ ανακηρύχθηκε πάλι με κλήρωση ο Αετός Νήσου.

ΙΟΥΝΙΟΣ

1/6: Στα Γιάννινα βρέθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που διέψευσε σενάρια περί πώλησης των μετοχών της ΠΑΕ, ενώ είχε συνάντηση με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη.

2/6: Οι ΠΑΕ του πρωταθλήματος FootballLeague (τρίτη στην τάξη επαγγελματική κατηγορία) σε σύσκεψη αποφάσισαν να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημά τους (η παλιά Γ’ Εθνική) λόγω του οικονομικού κόστους που έχουν τα πρωτόκολλα.

3/6: Σε θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου.

4/6: Μετά την απόφαση που πήραν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα στις 29 Ιουνίου, με τους αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής (21ης), ο χρόνος για τον ΠΑΣ γύρισε και πάλι στις 11 Μαρτίου, εκεί που έγινε η διακοπή.

11/6: O Γιάννης Πετράκης, θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Κύπρο και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

16/6: Μπορεί να φαντάζει αδύνατον να ολοκληρωθούν τα πλέι οφ με τις 10 αγωνιστικές τους στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά ο πρόεδρος Χριστοβασίλης είπε στον προπονητή Γιαννίκη να συνεχιστεί κανονικά η προετοιμασία και η ομάδα να είναι έτοιμη για όποιο ενδεχόμενο προκύψει.

22/6: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε και επίσημα στην Α’ Εθνική κατηγορία (Σούπερ Λιγκ 1), καθώς η διοργανώτρια αρχή (Σούπερ Λιγκ 2) αποφάσισε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, επικυρώνοντας την βαθμολογία της 20ης αγωνιστικής, όπως διαμορφώθηκε στην προ κορονοϊού εποχή. Έτσι δεν ισχύει προηγούμενη απόφαση της διοργανώτριας αρχής για να γίνουν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

24/6: Επανεξελέγη στην προεδρία του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Ιωαννίνων ο Ανέστης Ζώης, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν.

26/6: Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα για την επιστροφή του στην Α’ Εθνική.

27/6: Ο Αλέξανδρος Βαρτζιώτης επανεξελέγη στην προεδρία της Θύελλας Κατσικά, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στο ιστορικό σωματείο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

1/7: Η Θύελλα Κατσικά επισημοποίησε την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή Πέτρο Κοντοδήμα.

2/7: Ξεκίνησαν οι εργασίες αλλαγής του τάπητα στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με δαπάνες του προέδρου Κώστα Βρακά.

3/7: Ο Γιώργος Χριστοβασίλης έκλεισε 12 χρόνια στην προεδρία του ΠΑΣ, καθώς στις 3 Ιουλίου 2008 είχε ανακοινωθεί επίσημα η μεταβίβαση της ΠΑΕ από τον Αλέξη Κούγια προς αυτόν. Είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της τοπικής ομάδας.

7/7: Σε εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο της Κατσικάς, η τοπική Θύελλα γιόρτασε με τους παίκτες την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

8/7: Ο ΠΑΣ συμπλήρωσε 54 χρόνια από την ίδρυσή του. Προήλθε από τις συγχωνεύσεις των ομάδων Ατρόμητος, Αβέρωφ και Ολυμπιακός.

10/7: Η ΠΑΕ ανανέωσε τη συνεργασία με τους Νίκο Μπαδήμα, Γιάννη Ντουρουντό, Σπύρο Χριστόπουλο, συνεργάτες του Αργύρη Γιαννίκη στο τεχνικό τιμ.

13/7: Οριστικοποιήθηκε η διακοπή συνεργασίας της ΠΑΕ με τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Ντάσιο.

20/7: Η ΠΑΕ ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Σκόνδρα, Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλο, Περιστερίδη, Σεργκελασβίλι.

22/7: Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τη νέα σεζόν 2020-21, υπό την επίβλεψη του Αργύρη Γιαννίκη.

27/7: Η Σούπερ Λιγκ 1 στη χθεσινή συνεδρίαση αποφάσισε με ψήφους 13-1 να παραμείνει ως έχει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και να παραμείνουν 14 οι ομάδες, χωρίς να υπάρξει αναδιάρθρωση.

31/7: Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση του Μανώλη Σάλιακα που έμεινε ελεύθερος από τη Λαμία.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

2/8: Ο ΠΑΣ ξεκίνησε στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέλεξε την Ευρυτανία για προετοιμασία.

7/8: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του αριστερού αμυντικού ΜάρβινΠίρσμαν από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

10/8: Σε αποκλειστική συνέντευξη στο «ΦΩΣ»ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει σε σχέση με πέρσι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πρέπει να έχουμε κατοχή μπάλας, άμεση αντίδραση όταν χάνουμε την μπάλα, τακτική ευελιξία στο αμυντικό κομμάτι με επιθετική σκέψη. Ενδεικτικά τώρα σας λέω κάποια στοιχεία που θέλουμε να έχει η ομάδα μας….».

12/8: Ο ΠΑΣ επέστρεψε από το Καρπενήσι, συνεχίζοντας στα Γιάννινα το πρόγραμμα προετοιμασίας.

17/8: Ανακοινώθηκε η λύση συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Νικολιά και Ζιούλη.

20/8: Σε φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο Περιστερίου, ο ΠΑΣ ηττήθηκε με σκορ 3-0 από τον Ατρόμητο.

21/8: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γιάννη Κάργα που έλυσε το συμβόλαιο με τη Λέφσκι Σόφιας.

24/8: Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 από τον Ολυμπιακό, σε ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

29/8: Νέα μεταγραφή για τον ΠΑΣ με την απόκτηση του Ισπανού μέσου Χουάν Ντομίνγκεθ που έμεινε ελεύθερος από τη Στουρμ Γκρατς.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

3/9: Καλός ο ΠΑΣ Γιάννινα και με τις δύο ενδεκάδες που αγωνίστηκε ανά ημίχρονο, συνέτριψε με σκορ 4-1 τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, σε φιλικό παιχνίδι.

5/9: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Αργεντινού αμυντικού ΡοντρίγκοΕραμούσπε από την Ατλέτικο Μπελγκράνο. Σε φιλικό παιχνίδι στο Αγρίνιο, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό με γκολ του Νάουμετς.

6/9: Στο δυναμικό εντάχθηκε και ο 18χρονος Λευκορώσος ΝαξίμΝατίνσκικ.

9/9: Ο ΠΑΣ Γιάννινα αδειοδοτήθηκεαπό το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ, για να λάβει κανονικά μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

11/9: Τον 20χρονο επιθετικό Γιώργο Δούμτση, από τις ομάδες Νέων του ΠΑΟΚ απέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήττα με σκορ 3-1 σε φιλικό παιχνίδι, από τον Λεβαδειακό στο ΠΕΑΚΙ.

16/9: Με γκολ που σημείωσε στο 35’ με κεφαλιά ο Λεό, μετά από σέντρα του Πήλιου, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 την Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας.

25/9: Ανακοινώθηκε η απόκτηση του 23χρονου Αργεντινού επιθετικού Μπρένερ.

27/9: Ο ΠΑΣ ξεκίνησε το πρωτάθλημα από την 3η αγωνιστική. Σε ενδιαφέρον παιχνίδι έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Άρη στο γήπεδο Χαριλάου.

29/9: Την τελευταία μεταγραφή ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την απόκτηση του 21χρονου τερματοφύλακα Βασίλη Αθανασίου, που είχε μείνει ελεύθερος από την ιταλική ομάδα Μάντοβα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

4/10: Με ισοπαλία σφραγίστηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό στο άδειο στάδιο «Ζωσιμάδες». Προηγήθηκε ο ΠΑΣ με τον Παμλίδη και ισοφάρισε ο Θρύλος με τον Ελ Αραμπί.

5/10: Η ΕΠΣ Ηπείρου, λόγω των ειδικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τα Ιωάννινα για τον περιορισμού της Covid-19, ανακοίνωσε ότι αναβάλλονται όλοι οι αγώνες κυπέλλου και πρωταθλήματος.

6/10: Δηλώσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη στο δημοτικό ραδιόφωνο: «Εγώ επανειλημμένως έχω πει, ότι θα είμαι στην ομάδα όσο καιρό χρειάζεται. Όταν θα υπάρξει μια καλύτερη λύση για την ομάδα, θα κάνω ένα βήμα πίσω. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει μια καλύτερη λύση».

13/10: «Είναι δύσκολο να παίζεις σε άδεια γήπεδα, αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε αναγκαστικά» τόνισε ο Μανώλης Σάλιακας.

17/10: Ο ΠΑΣ έχασε 2-1 στον Βόλο από την τοπική ομάδα. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ 0-1 με τον Παμλίδη αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή σε 2-1 με γκολ των Μπαριέντος και Ουάρντα.

20/10: Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται η απαγόρευση φιλάθλων σε αθλητικούς αγώνες.

21/10: Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ στη Ριζούπολη με σκορ 2-1 επί του Απόλλωνα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.

25/10: Ο ΠΑΣ έχασε 1-0 στα Γιάννινα από την ΑΕΚ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ανσαριφάρντ.

29/10: Ο νομός Ιωαννίνων εντάχθηκε στην 4η επιδημιολογική ζώνη υψηλού κινδύνου και έτσι απαγορεύτηκε κάθε αθλητική δραστηριότητα, πλην των κατηγοριών Σούπερ Λιγκ 1 και Μπάσκετ Λιγκ 1.

30/10: Σπουδαία νίκη του ΠΑΣ με σκορ 2-0 στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου μετά από θαυμάσια εμφάνιση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

4/11: Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έτσι έχασε δίκαια 2-1 από τη Λάρισα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

6/11: Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Αλέξανδρος Λώληςκλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Γκούμα.

7/11: Λευκή ισοπαλία 0-0 στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

16/11: Θλίψη και στον ΠΑΣ Γιάννινα για τον θάνατο του προπονητή Αντώνη Γεωργιάδη που έγραψε ξεχωριστή ιστορία στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

22/11: Έχασε ο ΠΑΣ 2-1 από τον ΠΑΟΚ, αφού από το 57' έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εραμούσπε με 2η κίτρινη κάρτα (η 1η ήταν αυστηρή). Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 1-1 στο 52' με τον Σφιντέρσκι, αφού είχε προηγηθεί 0-1 ο ΠΑΣ στο 31' με σουτ του Εραμούσπε και πήρε τη νίκη 2-1 στο 91' με γκολ του Ελ Καντουρί.

26/11: Έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών φροντιστής του ΠΑΣ Φάνης Νέσσης.

29/11: Με άδεια χέρια γύρισε από το Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς έχασε με σκορ 2-1 από τον ΟΦΗ σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

6/12: Βαθιά ανάσα πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κέρδισε με σκορ 2-0 την ουραγό στην βαθμολογία Λαμία.

9/12: Συνέντευξη Νίκου Λιάκου στο «ΦΩΣ» όπου για τη σημερινή ομάδα ανέφερε: «Είναι καλή σε γενικές γραμμές και δεν πρόκειται να κινδυνεύσει. Έχει και έναν καλό προπονητή. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει διάρκεια, γιατί η διάρκεια καταξιώνει τις ομάδες».

12/12: Ο Παναθηναϊκός με πέναλτι του Βιγιαφάνες στο 29’ και με πλασέ του Αϊτόρ στο 59’ κέρδισε 2-0 τον ΠΑΣ στο χωράφι της Λεωφόρου.

21/12: Ο ΠΑΣ 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, παίζοντας με 10 παίκτες από το 54’ λόγω αποβολής του Σιόντη.