Πανθεσσαλικό Στάδιο: Παραχωρήθηκε στον Δήμο Βόλου

Στη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου που είχε υποβάλει σχετικό αίτημα.

Πανθεσσαλικό Στάδιο: Παραχωρήθηκε στον Δήμο Βόλου

Στον Δήμο Βόλου που είχε καταθέσει σχετικό αίτημα από τον περασμένο Φεβρουάριο, πέρασε το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αποφάσισε ομόφωνα την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον Δήμο Βόλου.

Με την γνωστοποίηση της απόφασης, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος έκανε την εξής δήλωση:

«Από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκα το αίτημα του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να περάσει αυτή η σπουδαία αθλητική υποδομή στην τοπική κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο, που κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, στοίχισε στον ελληνικό λαό περίπου 45 δισ. δρχ., που σε τιμές της εποχής εκείνης σημαίνει κοντά στα 120 εκατ. ευρώ!

Πρόκειται για μια σπουδαία υποδομή, οι δυνατότητες της οποίας ουδέποτε αξιοποιήθηκαν στο ακέραιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι πλέον, με την ευθύνη διαχείρισης να περνά στον Δήμο Βόλου, σε συνδυασμό με τη λειτουργία στην ίδια περιοχή του μεγάλου Κλειστού Γυμναστηρίου, του Κολυμβητηρίου, των εγκαταστάσεων τένις, του Ξενώνα Αθλητών και στο μέλλον -όπως όλοι πιστεύουμε- του σύγχρονου Ποδηλατοδρομίου, δημιουργείται μια συστάδα αθλητικών υποδομών πρώτης κατηγορίας, που θα αξιοποιηθεί προς όφελος της νεολαίας, του αθλητισμού και της τοπικής κοινωνίας.

Λίγες πόλεις της χώρας, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχουν το πλεονέκτημα της συγκέντρωσης τόσων σύγχρονων αθλητικών υποδομών σε μια περιοχή.

Είναι βέβαιο ότι τα χρήματα που δόθηκαν για την κατασκευή αυτών των υποδομών θα συναντήσουν σύντομα τον δρόμο της συνδυασμένης και πλήρους αξιοποίησής τους, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια.

Για τη θετική αυτή εξέλιξη θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που από την αρχή αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα της τοπικής κοινωνίας».