Ο Ολυμπιακός, ο Ρέμπτσιουκ και το σίγουρο κέρδος της Πόρτο

Τα οικονομικά δεδομένα για τους εμπλεκόμενους στη μεταγραφή Ρέμπτσιουκ στον Ολυμπιακό αναλύει η A Bola. Και εξηγεί τις σκέψεις και το όφελος της Πόρτο, κάνοντας μια σημαντική διευκρίνιση.

Ο Ολυμπιακός, ο Ρέμπτσιουκ και το σίγουρο κέρδος της Πόρτο

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Όλεγκ Ρέμπτσιουκ από την Πάσος Φερέιρα, όπως επιμένουν και σήμερα (28/12) στην Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι επίσης εξακολουθούν να εμπλέκουν την Πόρτο στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τελευταίο ρεπορτάζ της A Bola η Πόρτο παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Μολδαβού αριστερού μπακ και μελετά το αν θα κινηθεί και εκείνη για να επαναφέρει τον παίκτη στο δυναμικό της.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα ναι μεν η Πόρτο έχει ρήτρα επαναγοράς του Ρέμπτσιουκ με μισό εκατομμύριο ευρώ, αλλά στη συμφωνία προβλέπεται ότι αν υπάρχει πρόταση από άλλη ομάδα τότε για να τον αποκτήσουν ξανά οι «Δράκοι» θα πρέπει να «ματσάρουν» την προσφορά που έχει γίνει στην Πάσος Φερέιρα.

Σύμφωνα με την A Bola η πρόταση του Ολυμπιακού είναι μικρότερη από 3,5 εκατομμύρια ευρώ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με την Πόρτο να περιμένει τις εξελίξεις και να είναι σίγουρα «κερδισμένη». Είτε γιατί θα πάρει έναν καλό παίκτη πίσω με τα οικονομικά δεδομένα που προαναφέραμε, είτε επειδή θα έχει οικονομικό όφελος από τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό διατηρώντας το 40% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο Ολυμπιακός αισιοδοξεί ότι άμεσα υπόθεση θα κλείσει θετικά, έχοντας ως σύμμαχο τον παίκτη που έχει μιλήσει με τον Μαρτίνς και ξέρει ότι θα έχει βασικό ρόλο στον Ολυμπιακό. Ενώ στην Πόρτο θα είναι «ρεζέρβα» του Ζαϊντού.