Καλός ο Ρέμπτσιουκ, καλός και ο Χολέμπας

Ο Όλεγκ Ρέμπτσιουκ ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά ο Χοσέ Χολέμπας παραμένει ετοιμοπόλεμος και πολύτιμος. 

Καλός ο Ρέμπτσιουκ, καλός και ο Χολέμπας

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να προχωρήσει στην υλοποίηση της μεταγραφής του Όλεγκ Ρέμπτσιουκ προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει στη θέση του αριστερού μπακ στο ρόστερ μετά την αποτυχία της περίπτωσης του Ρούμπεν Βινάγκρε που από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να δει με καλό μάτι τη μετακίνησή του από το αγγλικό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το κενό στη θέση του αριστερού μπακ είναι για τον Ολυμπιακό «ποσοτικό» και γι΄αυτό έγιναν άμεσες κινήσεις για την κάλυψή του. Ποιοτικό δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν με την παρουσία σε θέση βασικού του Χοσέ Χολέμπας. Ενός παίκτη που είχε μεγάλη προσφορά στον Ολυμπιακό παλιότερα, πολύ σοβαρές παραστάσεις προσφάτως από τη θητεία του στην Premier League, ενώ στα 36 του χρόνια έδειξε ότι σε μια τέτοια επίπονη θέση, με ανασταλτικές και επιθετικές υποχρεώσεις, έχει την ικανότητα να συνεχίσει να προσφέρει.

Δεν ήταν σούπερ ο Χολέμπας στο διάστημα που αγωνίζεται βασικότατος στον Ολυμπιακό από το ξεκίνημα της σεζόν. Για την ακρίβεια είχε κάποια παιχνίδια στα οποία πήγε πολύ καλά, κάποια άλλα με σημαντικά προβλήματα (κυρίως αυτό με την Πόρτο στο Φάληρο), αλλά γενικά ήταν αξιόπιστος. Αμυντικά περισσότερο. Επιθετικά δεν έχει σε 17 συμμετοχές γκολ και ασίστ, αλλά σε αρκετές φάσεις από αυτές που δημιούργησε ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα είχε τη δική του παρουσία. Και θα συνεχίσει να έχει.

Διότι είναι δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δεν πρόκειται να σταματήσει να εμπιστεύεται τον Χολέμπας επειδή ο Ολυμπιακός παίρνει βασικό αριστερό μπακ. Η απλή εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ματς είναι πολλά και διαδοχικά, άρα θα χρειαστούν τόσο ο νέος παίκτης όσο και ο Χοσέ. Άλλωστε την ερχόμενη Κυριακή (3/1) υπάρχει ντέρμπι με την ΑΕΚ και ο Χολέμπας θα είναι εκεί, στην ενδεκάδα.

Γενικά δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο για τον Ρέμπτσιουκ ( ή όποιον άλλον παίκτη επέλεγε ο Ολυμπιακός για τη θέση του Βινάγκρε) να πάρει τη «φανέλα» από τον Χολέμπας. Θα πρέπει να μοχθήσει. Διότι και ο Βινάγκρε το νόμιζε εύκολο, αλλά τελικά δεν μπόρεσε ούτε εναλλακτικά να προσφέρει. Δεν λέει κανείς ότι ο Χοσέ είναι σε αυτή την ηλικία παίκτης για να έχει αγωνιστεί σε 17 από τα 20 ματς του Ολυμπιακού, αλλά δεν μπορεί επίσης κανείς να ισχυριστεί ότι μέχρι τώρα δεν έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Και έχει συμβάλλει σημαντικά στην έως τώρα πορεία της πειραϊκής ομάδας, με την παρουσία της στην κορυφή της Superleague και τη συνέχεια στην Ευρώπη.