«Δεν μπορεί να γίνει η Football League»

Την τοποθέτησή του στη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων της Football League, κλήθηκε να σχολιάσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αιγάλεω, Άρης Παλτόγλου, ο οποίος επιμένει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα...

«Δεν μπορεί να γίνει η Football League»

Ο διοικητικός ηγέτης του «Σίτι», μιλώντας στο “sporstonoto radio”, όχι μόνο δεν αρνήθηκε πως πρότεινε να μην γίνει το πρωτάθλημα της Football League αλλά επέμεινε πως μόλις 6-7 ομάδες της κατηγορίας, μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που απαιτείται.

Σχολιάζοντας την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Παλτόγλου είπε: «Καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε. Το υγειονομικό πρωτόκολλο μπορούν να το τηρήσουν 6-7 ομάδες της Football League. Το πρωτόκολλο για να το ακολουθήσει μία ομάδα θα πρέπει να δαπανά 10.000 ευρώ το μήνα. Απαιτεί μοριακά τεστ, τα οποία στοιχίζουν 60 ευρώ το ένα. Υπολογίστε τεστ για 35-40 άτομα κάθε εβδομάδα. Κανείς δεν διαφώνησε με την πρότασή μου και τον προβληματισμό μου. Μόνο ο Παπασταμάτης της Καλαμάτας, ο οποίος δεν είναι ιδιοκτήτης, είναι υπάλληλος, δεν είναι αυτός που βάζει τα χρήματα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Σε ενάμιση μήνα θα έχουν διαλυθεί όλοι. Εγώ τα λεφτά τα έχω, αν γίνει το πρωτάθλημα θα παίξω. Κακώς θα βάλω τα χρήματα αλλά θα τα βάλω. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 μπορεί να γίνει γιατί οι ομάδες παίρνουν τηλεοπτικό συμβόλαιο πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ»

Η πρόταση του κ. Παλτόγλου: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και το καλοκαίρι να πάμε σε υποχρεωτική αναδιάρθρωση με οικονομικά κριτήρια. Δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο έχουμε να κάνουμε με 3-4 ομάδες διαλυμένες που τις κρατάει ηρωικά ο Λεουτσάκος».

Για τα αναμενόμενα έσοδα από το στοίχημα και την ΕΡΤ: «Όλα είναι ρευστά. Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε και τι λεφτά θα πάρουμε. Τα χρήματα που είναι να παίρνουμε είναι 25-28 χιλιάδες ευρώ από την ΕΡΤ. Πέρυσι η ΕΡΤ δεν μας έδωσε όλα τα χρήματα. Εμείς τους παίκτες τους πληρώσαμε μέχρι τέλος. Και φέτος εγώ θα πληρώσω μέχρι ευρώ όλους τους ποδοσφαιριστές, παίξουμε, δεν παίξουμε. Φέτος δεν έχουμε έσοδα από πουθενά. Ούτε διαρκείας, ούτε χορηγούς. Εγώ πρότεινα και στον Λεουτσάκο να σπάσει και τη συμφωνία με την ΕΡΤ. Δεν αξίζει τον κόπο».

Η εκτίμηση του κ. Παλτόγλου για το φετινό πρωτάθλημα: «Δυστυχώς, αυτό που βλέπω είναι πως το φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να γίνει. Μάλιστα, μετά την τοποθέτησή μου, στην τηλεδιάσκεψη, μου τηλεφωνήσανε 4-5 πρόεδροι και μου δίνανε συγχαρητήρια».

«Πώς να αρχίσει πρωτάθλημα όταν από τις 20 ομάδες έχουν καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση μόλις έξι…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παλτόγλου για την κατάσταση των ομάδων στη Football League και συμπλήρωσε: «Ακόμη και στη Σούπερ Λιγκ 2 από τις 12 ομάδες πιστοποιητικό συμμετοχής έχουν πάρει οι δέκα. Δύο δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα!»

«Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε 1,5-2 μήνες θα σταματήσει γιατί πολλές ομάδες δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Μ’ αυτά τα έξοδα και με ελάχιστα έσοδα δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα» τόνισε στο τέλος ο κ. Παλτόγλου.