Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Σεμέδο

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στη σεζόν από κάθε άλλο συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό. Ενώ μαζί με Εμβιλά και Μασούρα έχουν αγωνιστεί στα περισσότερα ματς. Αναλυτικά πόσο έχει χρησιμοποιήσει κάθε παίκτη του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός: Η πρωτιά του Σεμέδο

Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο 2020, έχοντας δώσει…20 ματς από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου για το Champions League (προκριματικά και όμιλο) και για τη Superleague (εκκρεμεί το ντέρμπι με ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου), έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν οι συμμετοχές και ο χρόνος που έχουν αγωνιστεί οι παίκτες του «ερυθρόλευκου» ρόστερ.

Η εικόνα θα μπορούσε να είναι διαφορετική εάν δεν υπήρχαν προβλήματα με τραυματισμούς βασικών παικτών (Βαλμπουενά) ή με κρούσματα κορονοϊού (Καμαρά, Χασάν, Μπα) που έχουν στερήσει από παίκτες πρώτης γραμμής περισσότερα παιχνίδια και λεπτά συμμετοχής, αλλά στην πραγματικότητα η γενική εικόνα δε διαφέρει πολύ από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ανατρέχοντας σε αυτά τα παιχνίδια της «ερυθρόλευκης» ομάδας. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών που ήταν «βασικότεροι από τους βασικούς», στην προσπάθεια που έχει γίνει έως τώρα και έχει φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και στη φάση των «32» του Europa League.

O Πέδρο Μαρτίνς έχει χρησιμοποιήσει σε αυτή την πορεία των 20 αγώνων (οι δύο με την Ομόνοια για τα προκριματικά, οι έξι στον όμιλο και οι δώδεκα για το πρωτάθλημα) συνολικά 28 ποδοσφαιριστές. Ουσιαστικά όλο το ρόστερ του καθώς οι μόνοι που δεν έχουν πάρει συμμετοχή αν και είναι συχνά σε αποστολές είναι οι νεαροί Σουρλής και Καραργύρης. Κι είναι φανερό ότι θα συνεχίσει αυτή τη διαχείριση από τη στιγμή που επίσης ακολουθούν πολλά ματς και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, ειδικά στο προσεχές δίμηνο.

Τη μεγαλύτερη παρουσία σε χρόνο συμμετοχής έχουν οι δύο διεθνείς Πορτογάλοι, ο Ρούμπεν Σεμέδο και ο Ζοσέ Σα, με τον στόπερ της ομάδας να έχει παίξει και τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων (χάνοντας μόνο έναν) μαζί με τον Γιαν Εμβιλά και τον Γιώργο Μασούρα. Σε ό,τι αφορά την άμυνα οι Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο και Σισέ έχουν παίξει περισσότερο, με τον Μπα λίγο πιο πίσω. Στο κέντρο Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης έχουν πάνω από 1000 λεπτά συμμετοχής, ενώ στους πιο προωθημένους ξεχωρίζουν σε χρόνο και παρουσίες ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας. Με μοιρασμένη την εικόνα για Φορτούνη και Βαλμπουενά.

Σεμέδο και Σα

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά λεπτά που έχουν συμμετάσχει στα φετινά ματς του Ολυμπιακού, ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι στην πρώτη θέση με 1.661, ενώ τον ακολουθεί λίγο πιο πίσω ο Ζοσέ Σα με 1620.

Αμέσως πιο κάτω βρίσκουμε τον Ραφίνια με 1.487 και τον Χοσέ Χολέμπας με 1.464, ενώ στην 5η θέση είναι ο Γιαν Εμβιλά με 1.421. Ακολουθεί με 1300 αγωνιστικά λεπτά ο Μαντί Καμαρά και με 1.291 ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και του πρωταθλήματος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι λίγο πιο πίσω με 1.271 λεπτά και ο Παπέ Σισέ στην 9η θέση (και ο τελευταίος με πάνω από 1000 λεπτά) καθώς έχει παίξει 1.111.

Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Γιώργος Μασούρας με 993 λεπτά και είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τα ματς που έχει χρησιμοποιηθεί καθώς στην πλειονότητά τους είτε αντικαταστάθηκε είτε μπήκε ως αλλαγή. Ο Κώστας Φορτούνης είναι στην 11η θέση με 930 λεπτά συμμετοχής και στη 12η ο Ματιέ Βαλμπουενά με 835. Ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς έχει 810 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Ουσεϊνού Μπα 788 και είναι ο 14ος παίκτης του γκρουπ με εκείνους που έχουν σταθερή παρουσία και απόλαυσαν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του προπονητή τους στην έως τώρα διάρκεια της περιόδου. Διότι πιο κάτω ο χρόνος είναι σαφώς μικρότερος:

Ο Αχμέντ Χασάν έχει 415 αγωνιστικά λεπτά και σίγουρα θα είχε παίξει περισσότερο αν δεν είχε βγει νοκ άουτ από τον covid. Ο Μάριος Βρουσάι που τώρα τελευταία άρχισε να αγωνίζεται, έχει πάρει 365 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Πέπε 320. Πιο κάτω βρίσκουμε τον (συνήθως τραυματία και άρτι επανακάμψαντα) Μπρούμα με 268, τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ με 243 και στην 20η θέση τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που έχει 180 λεπτά, με τις δύο συμμετοχές στην εστία στο ξεκίνημα της Superleague. Και τη λίστα συμπληρώνουν οι Χιλάλ Σουντανί (158΄), Ρούμπεν Βινάγκρε (155΄), Μάξι Λοβέρα (149΄), Τιάγκο Σίλβα (143΄), Αβραάμ Παπαδόπουλος (128΄), Μπρούνο (117΄), Ούγκο Κάιπερς (77΄) και Θανάσης Ανδρούτσος (59΄).

Σεμέδο μαζί με Εμβιλά και Μασούρα

Από τα 20 ματς που έχει δώσει έως τώρα ο Ολυμπιακός υπάρχουν τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν χάσει μόνο ένα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Γιαν Εμβιλά και ο Γιώργος Μασούρας έχουν δώσει το παρόν σε 19 αναμετρήσεις. Με 18 ματς ακολουθούν ο Ζοσέ Σα, ο Ραφίνια, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ενώ ο Χοσέ Χολέμπας και ο Κώστας Φορτούνης έχουν πάρει μέρος σε 17 αγώνες της ομάδας. Σε 16 φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει παίξει ο Μαντί Καμαρά και σε 15 ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ακολουθούν με 14 συμμετοχές ο Παπέ Σισέ και με 11 ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ενώ σε 10 παιχνίδια έχουν συμμετάσχει ο Αχμέντ Χασάν και ο Ουσεϊνού Μπα.

Με μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών, δηλαδή σε λιγότερα από τα μισά φετινά παιχνίδια της ομάδας, βρίσκουμε τους: Πέπε (9), Χιλάλ Σουντανί (8), Μάριο Βρουσάι (6), Μπρούμα (5), Ρούμπεν Βινάγκρε, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξι Λοβέρα και Ούγκο Κάιπερς (4), Θανάση Ανδρούτσο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μπρούνο (3) και Κωνσταντίνο Τζολάκη (2)

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι σε 11 από τα 12 ματς της Superleague αγωνίστηκαν οι Σεμέδο, Εμβιλά, Μασούρας, Ελ Αραμπί, ενώ και στα 6 ματς του ομίλου στο Champions League έπαιξαν οι Σα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Μασούρας.