Μάρκοβιτς: Το αστέρι του Ολυμπιακού που λάμπει ξανά στη Σερβία

Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Παρτιζάν κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του και στέλνει μηνύματα στον Ολυμπιακό.

Μάρκοβιτς: Το αστέρι του Ολυμπιακού που λάμπει ξανά στη Σερβία

Έχει επενδύσει σε ταλέντα ο Ολυμπιακός, αφού είναι ένας σύλλογος που αρέσκεται να βρίσκει λαβράκια όχι μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα από αυτά είναι ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Το καλοκαίρι του 2019 ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός είχε αναγκάσει τον Ολυμπιακό να βγάλει από το ταμείο του κάτι περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Η μεταγραφή του στην ομάδα του Πειραιά είχε γίνει μεγάλο θέμα στη Σερβία και είχε ασκηθεί κριτική στην Παρτιζάν που είχε χάσει τον ποδοσφαιριστή. Ο Μάρκοβιτς θεωρείται ακόμη ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της Σερβίας, ένας παίκτης με τρομερά περιθώρια εξέλιξης.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν βρήκε χώρο στην πρώτη σεζόν και στο δεύτερο μισό της έφυγε δανεικός για την ΑΕΛ. Ο Μάρκοβιτς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στη Λάρισα με αποτέλεσμα να πάρει ελάχιστα λεπτά στα πόδια του. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον είχε στα πλάνα ούτε για τη φετινή σεζόν. Ήταν εκτός σχεδιασμού και θα έπαιρνε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, ενώ στη Σερβία θεωρούσαν πολύ σημαντικό να παίξει, διότι είναι από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Ελπίδων.

Κάπως έτσι οι πρωταθλητές Ελλάδας αποφάσισαν ο ποδοσφαιριστής να φύγει με τη μορφή του δανεισμού για την Παρτιζάν. Ο Ολυμπιακός τον έδωσε δανεικό στην ομάδα από την οποία τον αγόρασε με τη βεβαιότητα ότι θα παίζει. Πράγματι έχει κάνει οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα όλες ως βασικός. Δεν έπαιξε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μλάντοστ, διότι ανέβασε πυρετό και προληπτικά έμεινε εκτός.

Στη Σερβία μιλούν για την αναγέννηση του ποδοσφαιριστή και πως ο δανεισμός του στην Παρτιζάν του έκανε καλό. Στον Ολυμπιακό τρίβουν τα χέρια τους και είναι της άποψης ότι αυτό το ταλέντο δεν πρέπει να χαθεί. Είναι πολύ ποιοτικός στόπερ αρκεί να του δοθούν ευκαιρίες και να του δείξουν εμπιστοσύνη.