Παγκοσμίως είναι κάτι άλλο ο Ολυμπιακός

Στα δικαστήρια λύνονται οι διαφορές των εταιρειών. Και στα γήπεδα των ομάδων. Παγκοσμίως ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που είπε ο ΠΑΟΚ. Είναι κάτι άλλο. 

Παγκοσμίως είναι κάτι άλλο ο Ολυμπιακός

Δεν έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ούτε με τα προβλήματα που έχει ο καθένας. Ούτε με τις διάφορες κατηγορίες που εκτοξεύονται. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Και οι ευχές για τις γιορτές, για σωματική και ψυχική υγεία είναι καλοδεχούμενες απ' όλους και ισχύουν για όλους. Δίχως καμία ειρωνεία.

Οι διαφορές που μπορεί να έχουν κάποιοι επιχειρηματίες, κάποιες εταιρείες, κάποιες ΠΑΕ λύνονται στα δικαστήρια. Εκεί πρέπει να λύνονται. Και οι διαφορές που έχουν οι ομάδες λύνονται στα γήπεδα. Εκεί πρέπει να λύνονται.

Μέσα σε όλες τις δημόσιες αντεγκλήσεις, το βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου 2020, ο επίσημος ΠΑΟΚ χαρακτήρισε κάπως τον Ολυμπιακό. Ότι είναι το μεγαλύτερο κάτι παγκοσμίως.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που είπε ο ΠΑΟΚ μέσα στην οργή του. Όπως είχε ειπωθεί προσφάτως, δημοσίως, για «κατσαρίδες» και «σκουλήκια». Αυτά, όντως, οι περισσότεροι τα σιχαίνονται.

Παγκοσμίως ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτό που είπε ο ΠΑΟΚ. Είναι παγκοσμίως ένα αναγνωρισμένο κλαμπ, περισσότερο από κάθε άλλο ελληνικό. Γενικώς στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, περισσότερο τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Στο Champions League ξέρουν τον Ολυμπιακό. Και άλλες ελληνικές ομάδες. Όχι όλες, αλλά αυτά συμβαίνουν. Παγκοσμίως ξέρουν καλά τον Ολυμπιακό από τις μεταγραφές σπουδαίων παικτών που έχει κάνει. Από τη θέση του στις διεθνείς βαθμολογίες. Από τους πάρα πολλούς εγχώριους τίτλους του. Από πολλά. Παγκοσμίως, δεν συμβαίνει για τον Ολυμπιακό αυτό που είπε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Ένας ιστορικός σύλλογος με σπουδαία παράδοση και πολύ κόσμο. Με λίγους τίτλους, αλλά αυτά συμβαίνουν. Με πολύ πάθος από τους υποστηρικτές του, όπως συμβαίνει και για τις άλλες ελληνικές ομάδες.

Παγκοσμίως ο Ολυμπιακός δεν είναι σαφώς το μεγαλύτερο μέγεθος. Σε τίποτα. Είναι όμως κάτι περισσότερο από κάθε άλλον ελληνικό σύλλογο, ακόμη κι από τους μεγαλύτερους όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο, κάτι πολύ περισσότερο.

Ο φίλαθλος κόσμος δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο κι αυτό τον πειράζει. Ίσως όχι μόνο λόγω covid. Περισσότερη ψυχραιμία, θα ήταν μια καλή συμβουλή. Τα υπόλοιπα λύνονται στα δικαστήρια. Και στους αγωνιστικούς χώρους. Οτιδήποτε άλλο είναι σιχαμερό. Παγκοσμίως, πανελληνίως, όπως θέλετε...