O «σκληρός» για Ολυμπιακό Χιμένεθ, αλλά και τα «μαζεμένα» 10 γκολ στο Φάληρο!

Στην 4η θητεία του στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ θα ξεκινήσει με Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί που έχει σημαντικές επιτυχίες, αλλά και 10 γκολ μαζεμένα σε 2 αγώνες. 

O «σκληρός» για Ολυμπιακό Χιμένεθ, αλλά και τα «μαζεμένα» 10 γκολ στο Φάληρο!

Θα έχει ενδιαφέρον η πρώτη αναμέτρηση του Μανόλο Χιμένεθ που σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ οδεύει για την 4η θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στην 11η κόντρα του Ισπανού τεχνικού εναντίον της πειραϊκής ομάδας, με την οποία έχει καλή παράδοση, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια έχει πετύχει 6 νίκες, έχει ηττηθεί 3 φορές (η μία με πρόκριση στο Κύπελλο) και έχει φέρει μία ισοπαλία (πάλι με πρόκριση στο δεύτερο ματς).

Στο γήπεδο του Ολυμπιακού ο Μανόλο Χιμένεθ έχει πετύχει δύο νίκες (με το ίδιο σκορ, 2-1), μία για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο. Αλλά σε αυτό το γήπεδο έχει γνωρίσει και τις μεγαλύτερες σε έκταση ήττες του ως προπονητής της ΑΕΚ.

Η πρώτη φορά ήταν το περίφημο 6-0 της περιόδου 2010-11, στην πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη διοίκηση του Ολυμπιακού και με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τότε που ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Κι είχε προηγηθεί με 3-0 μόλις στο 20΄(με Τζιμπούρ, Μέλμπεργκ και Φουστέρ), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε βάλει άλλο ένα γκολ ο Τζιμπούρ, ένα ο Μιραλάς και το τελευταίο ο Χοσέ Χολέμπας που θα συναντήσει ξανά τον Χιμένεθ 10 χρόνια μετά!

Κι η δεύτερη φορά ήταν στη μοναδική αναμέτρηση του Χιμένεθ με τον Πέδρο Μαρτίνς. Στην τρίτη θητεία του Ισπανού στον πάγκο της ΑΕΚ. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2019, δηλαδή περίπου δύο χρόνια πριν από το φετινό ραντεβού της 3ης Ιανουαρίου στο «Καραϊσκάκης». Τότε που η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Φορτούνη είχε φτάσει στο εντυπωσιακό 4-1.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πρώτο ντέρμπι της νέας χρονιάς και η δεύτερη συνάντηση των Μαρτίνς και Χιμένεθ στους πάγκους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, με τη διαφορά των δύο ομάδων να έχει φτάσει στους 8 βαθμούς και για την «Ένωση» να αποτελεί ματς επιβίωσης στη σεζόν.