Δεν χρειάζεται στήριξη ο Μαρτίνς

Δεν έχει κανένα λόγο ο Ολυμπιακός να ασχολείται με όσα λέει ο καθένας για τον Μαρτίνς ή για οποιονδήποτε στην ομάδα. Τα αποτελέσματα μετράνε και οι πράξεις δείχνουν τη στήριξη στον προπονητή. 

Δεν χρειάζεται στήριξη ο Μαρτίνς

Πανίσχυρος στον Ολυμπιακό είναι ο Πέδρο Μαρτίνς, έχοντας την ομάδα του πρώτη στο πρωτάθλημα με απόσταση 5 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και 8 από την ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου. Την έχει οδηγήσει στη φάση των «32» του Europa League, με τον Ολυμπιακό να είναι και φέτος η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει μετά τους ομίλους. Έχοντας παίξει σε όμιλο του Champions League και όχι του Europa League.

Τι να στηρίξει ο Ολυμπιακός; Έναν προπονητή που έχει επιδείξει τόσο σημαντικό έργο; Τον στηρίζει εμπράκτως. Του κάνει νέα συμβόλαια. Τον ακούει στις μεταγραφές. Και συνεχίζει να το κάνει και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπως θα αποδειχτεί σε λίγες μέρες.

Σίγουρα κάποιες εισηγήσεις του το καλοκαίρι δεν προχώρησαν και κάποιες επιλογές που έγιναν δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα. Αλλά στην ομάδα υπάρχει υπομονή. Και εμπιστοσύνη στον προπονητή. Είναι το μόνο δεδομένο. Εμπιστοσύνη ότι θα φέρει ξανά τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου και θα επιχειρήσει το επόμενο καλοκαίρι να τον οδηγήσει ξανά στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Όπως κάνει πάντα ο «μετρ» των προκρίσεων. Νωρίτερα, θα προσπαθήσει για ό,τι καλύτερο απέναντι στην PSV και βλέπουμε...

Τι να στηρίξει ο Ολυμπιακός; Τον προπονητή του που είναι μακράν το Νο 1 στην Ελλάδα; Υπάρχει βεβαιότητα ότι η ομάδα θα αποδώσει καλύτερα στη συνέχεια, αλλά και θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική στο δύσκολο δίμηνο που ακολουθεί με τα ντέρμπι στην Ελλάδα τον Γενάρη και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τον Φλεβάρη. Με τρία ματς κάθε εβδομάδα. Συνεχώς.

Όσον αφορά στο ματς με την Λάρισα και το 5-1, ο Μαρτίνς δεν έχει να «απολογηθεί» για τίποτα. Τον Μασούρα έβαλε όταν το σκορ ήταν 2-1. Και μόλις «κλείδωσε» το ματς, έβγαλε και Ελ Αραμπί και Φορτούνη και Καμαρά. Τί έπρεπε να κάνει; Να πει στους παίκτες του να σταματήσουν; Στον Μπρούμα που ήθελε να δείξει πράγματα; Στον Τιάγκο; Εντάξει, σοβαροί να είμαστε.

Κι όπως γράφουμε σήμερα στο ΦΩΣ ο Μαρτίνς σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα με ομάδες πλην των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έχει 30 νίκες στο Φάληρο! Κι έχει βάλει ο Ολυμπιακός 90 γκολ! Δεν ήταν η ΑΕΛ η μόνη που έχει πάθει ό,τι έπαθε την περασμένη αγωνιστική. Ούτε ήταν η πρώτη φορά. Αντί για 4 που είχε δεχτεί πέρυσι και πρόπερσι, φέτος δέχτηκε 5. Σιγά τη διαφορά. Και σιγά την τρομερή «απρέπεια» προς τον Μαρτίνς που δεν απαντήθηκε η απρέπεια εναντίον του. Το ήθος του και η δουλειά του εκτιμώνται εδώ και χρόνια. Δεν έχει ανάγκη να το ακούσει και από την ίδια την ομάδα του. Έστω κι αν κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια απάντηση...